banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Gabriel müzakerelerin kesilmesine karşı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: "(Türkiye ile) Üyelik müzakerelerinin kesilmesini tümüyle yanlış bir tepki olarak görüyoruz"

29 Nisan 2017 Cumartesi 16:45
Gabriel müzakerelerin kesilmesine karşı
 

Berlin - Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesini yanlış bir tepki olarak gördüklerini söyledi.

Malta'da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Gabriel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesine karşı olduğunu belirtti.

Gabriel, "Üyelik müzakerelerinin kesilmesini tümüyle yanlış bir tepki olarak görüyoruz. Türkiye, büyük bir komşu. Askeri dönemlerde bile Türkiye'yi dışlamadık. Şimdi neden bu ülkeyi Rusya'ya doğru sürüklemekte çıkarımız olsun ki? Her şeyden önce diplomasi görüşmeleri sürdürmeli." şeklinde konuştu.

Üyelik müzakerelerinin kesilmesini isteyen neredeyse hiç kimsenin olmadığına dikkati çeken Gabriel, Avusturya’nın tutumunun herkesten daha sert olduğunu ancak bunun Türkiye'den fazla Avusturya iç politikasıyla ilgili olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Gabriel, Türkiye ile gelecekte daha yoğun şekilde eleştirel diyalog sürdürebilmek için AB-Türkiye ilişkilerinin yeni bir temele oturtulması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de belirli kesimler için vize özgürlüğü önerisini getiren Gabriel, "Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarıyla nasıl iş birliği yapabileceğimizi, gazetecilere, aydınlara, bilim adamlarına, öğrencilere, her iki tarafta çalışan iş adamlarına nasıl vize kolaylığı sağlayabileceğimizi düşünmemiz gerekir. Onlara neden bizim tarafımızdan vize özgürlüğü vermiyoruz?" görüşünü paylaştı.

(AA)

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4