banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Gifhorn’da Hristiyan-Müslüman Anaokulu Açılıyor

Gifhorn’da 1 Ağustos'ta “İbrahim’in Evlatları“ adıyla Hristiyan-Müslüman Anaokulu açılıyor

19 Nisan 2018 Perşembe 11:48
Gifhorn’da Hristiyan-Müslüman Anaokulu Açılıyor
 


İntertürk

1 Ağustos’tan itibaren Gifhorn’da Müslüman ve Hristiyan ailelerin çocukları “İbrahim’in Evlatları“ isimli ortak bir anaokuluna gidebilecek. Çarşamba günü Gifhorn Belediyesinin yaptığı basın açıklamasında bu ortak anaokulu hizmetinin Almanya genelinde tek olduğu açıklandı. Şimdiye kadar 15 kayıt yapıldığını ve kreşe gidecek çocukların hemen hemen yarı yarıya Müslüman ve Hristiyan ailelerden oldukları bildirildi.

Gifhorn Belediye Başkanı Matthias Nerlich (CDU), demokrasi ve hoşgörünün Almanya’nın tarihsel olarak büyük acılar ile elde ettiği en önemli toplumsal kazanımlar ve hedefler olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Nerlich, “’İbrahim’in Evlatları’ kreşinde tam da bu değerlerin çocuklarımızın geleceği için önem arz ettiğini göstermektedir“, diye konuştu.

Anaokulu Komitesi Başkanı Martin Wrasmann ise, Müslüman ebeveynlerin temel anlamda mevcut kreşlere karşı bir ön yargılarının bulunmadığını dile getirdi. Wrasmann, ancak birçok anne ve babanın yine de dini seremoni ve içerikler bağlamında dini duyarlılık beklediklerini aktardı. Wrasmann “Bu aynı zamanda yeni kurulan kreşin pozitif hoşgörüyü içeren taslağında da mevcuttur“, dedi.

Anaokulu Komitesi Salı günü aldığı karar ile kreşin 1 Ağustos'ta hizmete başlamasını uygun buldu. Kreş ilk olarak bir ile altı yaş arasında çocukların birarada olduğu bir grup ile hizmet verecek.

Kreşin hedef ve çalışma ilkeleri DİTİB Gifhorn Cami, Katolik Aya Altfrid Cemaati ve Protestan Diakonie Çatı Vakfı’na bağlı “Stephansstift anaokulları ve aile merkezi” (SKF) işbirliği anlaşması ile belirlendi.

yb

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4