banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Hırvatistan'dan Bosna Hersek'e AB desteği

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Kovac, şubat ayında AB'ye üyelik başvurusu yapacak Bosna Hersek'i bu yolda destekleyeceklerini söyledi

29 Ocak 2016 Cuma 21:50
Hırvatistan'dan Bosna Hersek'e AB desteği


Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miro Kovac, 15 Şubat'ta Avrupa Birliği'ne (AB) resmen üyelik başvurusunda bulunmaya hazırlanan Bosna Hersek'e üyelik sürecinde destek taahhüt etti. İlk yurt dışı ziyaretini Saraybosna'ya gerçekleştiren Kovac, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile görüştü.


Saraybosna - Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miro Kovac, 15 Şubat'ta Avrupa Birliği'ne (AB) resmen üyelik başvurusunda bulunmaya hazırlanan Bosna Hersek'e üyelik sürecinde destek taahhüt etti.

İlk yurt dışı ziyaretini Saraybosna'ya gerçekleştiren Kovac, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile görüştü.

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kovac, görüşmede Bosna Hersek'in AB üyelik sürecini ve ikili ilişkileri ele aldıklarını belirtti.

Şubat ayında AB'ye üyelik başvurusunda bulunmaya hazırlanan Bosna Hersek'i üyelik sürecinde destekleyeceklerini vurgulayan Kovac, Bosnalı mevkidaşının Zagreb'e yapacağı ziyarette de AB üyeliği ile ilgili bir ortaklık sözleşmesi imzalamayı planladıklarını aktardı.

Kovac, ikili ekonomik ilişkilere de değinerek, "Bosna Hersek'te çok sayıda Hırvat firması var. Ekonomik ilişkilerimiz gelecekte daha da yoğunlaşacak" dedi.

Bosna Hersek'in Boşnak, Sırp ve Hırvatların birlikte yaşadığı bir ülke olduğunu anımsatan Kovac, burada yaşayan Hırvatların refahının sağlanmasında katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak da ikili ilişkilerin son derece iyi düzeyde olduğunu ifade ederek, "AB'ye üyelik başvurumuzu sunduktan sonra, Hırvatistan'da bir araya gelecek ve imzalayacağımız sözleşmeyle komşumuzun AB hakkındaki tecrübelerinden faydalanacağız. Hırvatistan'ın AB yolu inanıyorum ki bize de ışık tutacaktır" ifadesini kullandı.

Kovac, Saraybosna'daki temasları kapsamında Başbakan Denis Zvizdic tarafından da kabul edildi.


(AA) Vesna Besiç, Lejla Bıogradlıja

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4