banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

IGMG, Almanya'da artan PKK terörünü kınadı

IGMG Başkanı Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'daki Müslümanların saldırı ve şiddet dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

24 Ocak 2018 Çarşamba 13:08
IGMG, Almanya'da artan PKK terörünü kınadı
 


IGMG Genel Başkanı Ergün: "Almanya, insanların evlerinden çıkarken veya camiye giderken endişe duydukları bir ülke olmamalıdır"

"Güvenlik birimleri, Müslümanların güvenliğini sağlamakla ve İslami müesseselere yapılan saldırıların faillerine gereken cezaların verilmesi için bunları adalete teslim etmekle yükümlüdür"


KÖLN - İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, son günlerde PKK ve yandaşlarının Almanya'da yaşayan Türk ve Müslümanların yanı sıra İslami müesseselere yaptığı saldırıları kınayarak ülkedeki güvenlik birimlerini göreve çağırdı.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'daki Müslümanların saldırı ve şiddet dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Kemal Ergün, "Birkaç saat arayla çok sayıda camiye saldırılmış, kamusal alanlarda Müslümanlara saldırılar gerçekleştirilmiştir. Kamusal düzeni sağlamakla yükümlü olan yöneticilerin, Müslümanların güvenliğini sağlama sorumluluğu vardır.” ifadelerini kullandı.

Almanya'da yaşayan Türk kökenli Müslümanların, PKK mensuplarınca düzenlenen korkak ve alçakça saldırılar nedeniyle müteessir durumda olduklarını kaydeden Ergün, "Birkaç saat içerisinde Almanya’da en az dört camiye fiziksel saldırı gerçekleşmiştir. Cami duvarlarına terörist sloganlar yazılmış, camlar yabancı maddelerle kırılmış, dış cepheler boyalarla kirletilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Güvenlik birimlerini göreve çağırıyoruz"

Türk vatandaşlarının kamuya açık alanlarda terör propagandasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Ergün, açıklamasında şunları kaydetti:

"Örneğin; PKK’lılar havaalanlarında Türkiye yolcularının işlemlerini yaptıkları kısımlara gelerek buralarda yasaklı terör örgütü sembollerinin bulunduğu bayrakları sallamış, bağıra çağıra terör propagandası yapmışlardır. Üstelik bunlar polislerin gözleri önünde cereyan etmiştir. Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Almanya, insanların evlerinden çıkarken veya camiye giderken endişe duydukları bir ülke olmamalıdır. PKK terörü uzun zamandan beri Almanya’da mevcudiyetini sürdürmektedir. Güvenlik birimleri, Müslümanların güvenliğini sağlamakla ve İslami müesseselere yapılan saldırıların faillerine gereken cezaların verilmesi için bunları adalete teslim etmekle yükümlüdür."

İslami cemiyetlere de çağrıda bulunan Ergün, "İslami cemaatlerden talebimiz, son derece dikkatli olmaları ve yerel güvenlik birimleriyle iş birliği içerisinde olmalarıdır. Bütün Müslümanlara da provokasyonlara kapılmama, sükuneti muhafaza etme ve gerektiğinde polisi bilgilendirme çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

(AA) Mesut Zeyrek

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4