banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani İtalya’da

Avrupa turuna çıkan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani turunun ilk ayağında İtalyan mevkidaşı Mattarella ile bir araya geldi

25 Ocak 2016 Pazartesi 15:09
İran Cumhurbaşkanı Ruhani İtalya’da

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 3 günlük resmi temasları için geldiği İtalya'da ilk olarak İtalyan mevkidaşı Sergio Mattarella ile Roma'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de bir araya geldi. Ruhani, Mattarella tarafından resmi törenle karşılandı.

Quirinale Sarayı'nın avlusunda gerçekleşen törende, askeri karşılama kıtası da hazır bulundu.


Roma – İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, çıktığı Avrupa turunun ilk durağı olan İtalya’da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir araya geldi.

Başkent Roma’daki cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’de gerçekleşen görüşme öncesi konuk cumhurbaşkanı Ruhani resmi törenle karşılandı. Törenin ardından birlikte basın mensuplarına görüntü veren iki cumhurbaşkanı daha sonra baş başa görüşmeye geçti. 

Ruhani ve Mattarella, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerle bölgesel ve uluslararası meseleleri ele alacak.

İran Cumhurbaşkanı, bu akşam saatlerinde İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşecek. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Hasan Ruhani, yarın da İtalya parlamentosunun her ikiş kanadının başkanlarıyla ve Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile görüşecek. 

İtalya-İran iş forumuna da katılarak iki ülke yatırımcılarıyla bir araya gelecek olan Ruhani'nin ziyareti sırasında İtalyan şirketlerinin 17 milyar avro değerinde iş bağlantılarına imza atması bekleniyor. 

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İtalya ziyaretinin başlangıcında Twitter üzerinden  “Roma'ya indim. İkili bağları derinleştirme ve yapıcı taahhütlere yönelik fırsatları keşfetmek için iştiyakle bekliyorum” mesajını paylaştı.

Ruhani çarşamba günü Fransa’ya geçecek. 

Birleşmiş Milletler Nükleer İzleme Komitesi’nin kısa süre önce İran’ın geçen yaz imzaladığı nükleer anlaşmanın tüm koşullarını yerine getirdiğini onaylamasının ardından yaptırımların kalkmasıyla Ruhani’nin, 100 kadar iş adamıyla çıktığı Avrupa turu ayrı bir önem kazanmıştı.

Ruhani'nin kasım ayında planlanan Avrupa turu, 13 Kasım'da Paris'te gerçekleşen ve DAEŞ tarafından üstlenilen terör saldırıları nedeniyle ertelenmişti. 

(AA) Barış Seçkin

Anahtar Kelimeler: Ruhani Iran Italya

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4