banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

İran'a yaptırımları kaldıracak rapor

UAEA, İran'ın nükleer anlaşma kapsamında gerekli adımları tamamladığını onayladı

16 Ocak 2016 Cumartesi 23:12
İran'a yaptırımları kaldıracak rapor
UAEA, İran'ın nükleer anlaşma kapsamında gerekli adımları tamamladığını onayladı


Viyana - Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın 14 Temmuz’da kabul edilen nükleer anlaşmaya uygun olarak gerekli önlemleri yerine getirdiğini onayladı.

UAEA'dan yapılan açıklamada, İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasına yol açacak nihai raporu üye ülkelere gönderdiğini duyurdu.

İran'ın, nükleer anlaşmanın uygulanmasına başlanması için gerekli adımları tamamladığı belirtilen açıklamada, raporun UAEA Yönetimi Kurulu üyeleri ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada, Ajans denetçilerinin İran'ın bütün gerekli önlemleri aldığını onayladığı ifade edildi. İran ile UAEA'nin ilişkilerin yeni bir aşamaya girdiğini kaydedilen açıklamada, "Bu, uluslarası toplum için önemli bir gündür" denildi.

Yükümlülükler kapsamında İran'ın Ek Protokolü uygulayacağı belirtilen açıklamada, anlaşmanın uygulanması için çok uzun yol bulunduğu kaydedildi.

UAEA'nın raporu, nükleer anlaşamada "uygulama" safhasına geçildi. Buna göre en kısa sürede ABD, BM ve AB, İran’a yönelik uyguladığı nükleer programla ilgili yaptırımları kaldıracak.


(AA) Hasan Tosun
Anahtar Kelimeler: Nükleer_anlaşma Iran UAEA

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4