banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Irkçı katile cezaevi kıyağı

10 kişinin katili neonazi hücrenin hükümlü tek elemanı Beate Zschäpe kendi isteği ile Chemnitz Kadın Cezaevi’ne nakledildi

06 Şubat 2019 Çarşamba 11:42
Irkçı katile cezaevi kıyağı
 

İntertürk

Federal Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekten hüküm giyen aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin hükümlü tek üyesi Beate Zschäpe isteği üzerine başka bir cezaevine nakledildi. 10 kişiyi canice katleden ve bundan pişmanlık duyduğunu söylemeyen Zschape, ajansların geçtiği habere göre Pazartesi günü Chemnitz'teki Kadın Cezaevi'ne gönderildi. Chemnitz'deki cezaevinin çok rahat bir cezaevi olduğu ve Zchäpe'nin 13 metrekarelik odayı iki başka mahkumla birlikte kullanacağı ifade ediliyor. 


Kaldığı cezaevinden ayrılmak istediğini bir süredir avukatı aracılığıyla dile getiren 44 yaşındaki teröristin isteği yerine getirildi. Geçtiğimiz yıl ömür boyu hapis cezası alan ve daha sonra Chemnitz Kadın Cezaevi'ne gitmek için çaba sarfeden Zschäpe’nin nakledildiği cezaevinin adeta bir tatil köyü gibi olduğu iddia ediliyor. NSU davasının avukatlarına örgütün dışarıdaki elemanları tarafından sürekli tehdit mesajlarının gönderildiği bir zamanda nazi katilin cezaevi şartlarının hafifletilmesi de manidar karşılanıyor.


Zschäpe’nin kaldığı cezaevindeki sosyal aktiviteler akla daha çok tatil köyünün gelmesine yol açıyor. Chemnitz'deki cezaevinde mahkumlar, saksı yapımı, çizim, dikiş, origami, peyzaj, aerobik, futbol, voleybol, masa tenisi, atletizm, tiyatro gibi kurslarla vakit geçiriyorlar. Azılı ve işlediği suçlardan pişmanlık duymayan bir katilin hapishane şartlarının bu derece hafif tutulması normal karşılanmadığı gibi hükümlünün kaçma teşebbüslerini kolaylaştırmasının da göz önünde bulundurulması gerektiği üzerinde duruluyor. Hatırlanacağı gibi NSU terör örgütünün cinayet, bombalama, banka soygunu gibi eylemlerini gerçekleştirirken istihbarat ve güvenlik güçlerinin desteklerini aldığı ortaya çıkmıştı. 


Yorumculara göre, geçtiğimiz günlerde davaya müdahil avukatlara gönderilen NSU 2.0 imzalı tehdit mesajlarının da emniyet birimlerinde çalışan kişilerce gönderildiği tespit edildi. Bunlar, mahkemenin tüm yönleriyle ortaya çıkarmaktan imtina ettiği örgütün halen aktif ve tehlikeli olduğunu gösteriyor. 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4