banner3

23 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Kabe'ye dev şemsiye

Alman Libherr Ehringen firması, Suudi Arabistan ile, Kabe’yi örtecek büyük bir şemsiye yapma konusunda anlaştı.

22 Ocak 2013 Salı 13:42
Kabe'ye dev şemsiye

Alman Libherr Ehringen firması, Suudi Arabistan ile, Kabe’yi örtecek büyük bir şemsiye yapma konusunda anlaştığı bildirildi.


Firma sözcüsü Wolfgang Beringer’in açıklamasına göre inşa edilecek şemsiye 2400 metrekarelik bir alanı gölgeleyecek büyüklükte olacak. 30 metre yüksekliğe sahip şemsiyenin çapı 53 metre civarında olacak.

Eski teknolojilerin yeni buluşlarla desteklendiği bir konseptle inşa edilecek şemsiye iki yıl içerisinde kullanılır hale gelecek.


Toplam 600 ton ağırlığındaki şemsiye, Suudi Arabistan dışında inşa edilecek, tüm testleri bitirildikten sonra Mekke’ye gönderilip, Kabe’yi örtecek şekilde monte edilecek.


Liebherr firması, şemsiyeyi özel olarak hazırlanmış büyüklükteki bir atelyede gerçekleştireceğini açıkladı. Ünlü Alman firmasının son yıllarda bilhassa Medine’de bu büyüklükte olmasa bile belli ölçülerde şemsiyeler inşa ettiği biliniyor.


Şemsiyenin, Kabe’nin dokusuna zarar verip vermeyeceği, tarihi görüntüyü bozup bozmayacağı gibi konuların tartışılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Anahtar Kelimeler: KabeLiebherrSuudi Arabistan

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4