banner3

18 Nisan 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Kanada’da sığınmacılara "muhacir" karşılaması

Kanada’nın Hamilton kentine gelen Suriyeli sığınmacılar için Merkez Camii tarafından karşılama günü düzenlendi. Organizasyonda, yaklaşık 200 çocuk oyunlarla ve boyamalarla gönüllerince eğlenirken, anne-babaları da yeni hayatlarına ilişkin destek almanın mutluluğunu yaşadılar.

01 Şubat 2016 Pazartesi 00:49
Kanada’da sığınmacılara
  

Hamilton - Kanada’nın Hamilton kentine gelen Suriyeli sığınmacılar için Merkez Camii tarafından karşılama günü düzenlendi.

Yüzlerce Suriyeli sığınmacının katıldığı organizasyonda, Hamilton Merkez Camii imamı Seyyid Mesut Tora, sığınmacılara Arapça Kanada’daki hayata ilişkin bilgiler verdi.

Organizasyonda, yaklaşık 200 çocuk oyunlarla ve boyamalarla gönüllerince eğlenirken, anne-babaları da yeni hayatlarına ilişkin destek almanın mutluluğunu yaşadılar.

İmam Tora, yaptığı açıklamada, "Yeni gelen Suriyelileri, Peygamber Efendimizle Medine’ye göçen muhacir ile ensarın kucaklaşması gibi karşıladık. Bunu örnek aldık ve bugün de bunu hissettik" dedi.

Sığınmacıların her türlü ihtiyaç ve sıkıntılarına yardımcı olacaklarını dile getiren İmam Tora, cami içine açtıkları masalarda, katılımcıların kimlik ve ihtiyaç bilgilerini aldıklarını söyledi.

Tora, bu bilgilerle, şehirde yaşayan hayırseverlere ulaşıp, bağışlanacak malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını anlatarak, Suriyeli mültecilerden camiye sıkça gelmelerini istedi.

Hamilton’a ailesiyle birlikte Türkiye’den giden tek Suriyeli olan İsam Cuma, Halep’te bombardıman başladığında önce köyüne kaçtıklarını belirterek, "Oraya da geldiler. Biz de Türkiye’ye sığındık. 2,5 senedir Gaziantep’teydik. İkiz çocuklarımın tedavisi için Kanada’ya geldik. Bizi bugün camiye getirdiler. Çok güzel şeyler anlattılar. Yüreğimizi serinlettiler. Mümin kardeşlerimiz bugün burada bizi bağırlarına bastı. Bir yitik gibi geldik buraya ama şimdi çok rahatladık" diye konuştu.

(AA) Seyit Aydoğan

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4