banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Kayserililerden Ermeni Tasarısı'na tepki

Avrupalı Kayserililer Birliği yayınladığı bir açıklama ile Federal Alman Parlamentosundan geçen Ermeni Tasarısı'nı iftira olarak nitelendirdi.

08 Haziran 2016 Çarşamba 14:39
Kayserililerden Ermeni Tasarısı'na tepki
 

İntertürk - Köln

Avrupalı Kayserililer Derneği, yayınladığı bir açıklama ile Federal Alman Parlamentosu'nun Ermeni Tasarısı'nı kabul etmesini kınadı.

'Bir yalan her zaman yalandır ve yalan olarak kalacaktır' başlığı ile yayınlanan ve sert ifadelerin kullanıldığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

''Bizler, Avrupali Kayserililer Birligi olarak, anavatanımızın ve atalarımızın iftiraya uğramasının karşısındayız ve Alman parlementosunun bu kararını doğru bulmuyoruz. Tarihleri boyunca Türkler hiç bir zaman soykırım yapmamıştır.

Bu açıklamanın destekçileri olarak, bizler farklı siyasi görüşlere sahip olsak ta, ülkemizin haksızca suçlanması karşısında tek yüreğiz.

Türkiye’nin  1915 den 1917 ye kadar Ermenilere soykırım yaptığı iddiaları asılsızdır. Böyle bir ithamda bulunmadan önce, bunları kesin deliler ile kanıtlamak gerekir. Bu dediğimiz şey bugüne kadar yapılmamıştır. Yer değiştirme olaylarının ve silahlı çetelerin yol boyunca yaptığı saldırılar, hastalıktan telef olanlar iyice araştırılmalıdır.  Bu olayların hangi şartlar altında yapıldığı ve kimlerin suçlu olduğu, tarafsız tarihçiler tarafından araştırılmalıdır. O zaman görülecektir ki, asıl katliamı Ermeniler yapmıştır. Ne yazık ki, bugüne kadar Ermenistan ve Ermenistan’a yakın bilinen organizasyonlar tarafından 1915-1917 olaylarının tarafsız ve açık şekilde denetlenmesi engellenmiştir.

Alman Parlamentosu’nun bu durumu görmezden gelmesi anlaşılır gibi değildir. Bizler kendimizi hakarete uğramış ve Türklerin soykırım yaptığı iftirasından dolayı aşağılanmış hissediyoruz. Bu karar,  farklı kültürlerin uyum içinde birlikte yaşamasını zora sokmuştur.

Alman meclisi bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Anavatanımızın  haksızca suçlanması karşısında Türk kökenli milletvekillerinin tavrı ise izahı zor bir durumdur. SPD, CDU, Yeşiller ve Sol Parti mecliste açık olarak gösterdiler ki, Türklerin oylarını severek toplayıp, onların ilgi alanlarını ve çıkarlarını hiçbir şekilde gözetmediklerini gösterdiler. Bizler kararı unutmayacağız  ve bu karar kötü sonuçlar getirecektir. Seçimler yaklaşıyor. Bizlerden gerekli dersi alacaklardır.''


    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4