banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Kilise okulunda çocuklara cinsel taciz

Katolik Kilisesi’ne bağlı tarihi "Regensburger Domspatzen" adlı çocuk korosunda en az 231 çocuğun yıllarca cinsel tacize uğradığı ve şiddet gördüğü ortaya çıktı

08 Ocak 2016 Cuma 21:21
Kilise okulunda çocuklara cinsel taciz
 
Berlin – Almanya’da tanınmış Katolik Kilisesi'nin tarihi korolarından olan "Regensburger Domspatzen"da ve okulunda papaz ve öğretmenlerin çocuklara yıllarca cinsel tacizde bulunduğu ve şiddet  uyguladığı belirtildi.

Katolik Kilisesi ve söz konusu okul tarafından çocuk tacizlerinin aydınlatılması için görevlendirilen avukat Ulrich Weber,  bugün açıkladığı ara raporunda, okulda 1953-1992 yıllarında en az 231 çocuğun şiddet gördüğünü ve cinsel tacize uğradığını belirtti.

Burada, çocuklara kötü davranma olaylarının ortaya çıkarılandan çok daha fazla olduğunu tahmin ettiğini vurgulayan Weber,  2015'in Mayıs  ayından itibaren çok sayıda sorumlu ve zamanında koroda yer alan veya burada eğitim gören kişiyle görüştüğünü anlattı.

Söz konusu yıllarda  okulda öğrenim gören yaklaşık 2 bin 100 çocuğun 3'te 1'inin şiddete maruz kaldığına inandığını ifade eden Weber, yaptığı araştırmalar çerçevesinde şiddet gören 231 çocuktan en az 50'sinin de cinsel tacize uğradığını kaydetti.

"Çocukların maruz kaldığı cinsel tacizler dokunmaktan tecavüze kadar değişiyor" diyen Weber, o dönemde çocuk olan bu kişilerin değişik yöntemlerle de dövüldüğünü anlattıklarını belirtti.

Bu olayların okul içinde bilindiğini, ancak buna karşı bir şey yapılmadığına işaret eden Weber, Papa 16.  Benediktus’un kardeşi Georg Ratzinger’in de 1964-1994 yıllarında söz konusu koronun yöneticilerinden olduğunu anlattı.

Weber, sonuç raporunun ne zaman tamamlanacağının ise henüz belli olmadığını bildirdi.

Regensburg Piskoposluğu geçen yıl,  1953-1994 yılları arasında 72 çocuğun şiddet gördüğüne dair raporların bulunduğunu ifade etmiş,  Başpiskopos Rudolf Voerholzer de bu suçların aydınlatılacağı sözünü vererek şiddet görenlere 2 bin 500 avro manevi tazminat ödeneceğini açıklamıştı.

Regensburger Domspatzen'in,  Almanya’nın en eski çocuk korosu olarak bin yılı aşkın tarihe sahip olduğu kaydedildi.


(AA) Erbil Başay
Anahtar Kelimeler: Kilisede Taciz

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4