banner3

16 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Kilise Temsilcisinden Alman İslam'ı çıkışı

Münih Başpiskoposu Reinhard Marx, Almanya’da bağımsız cami ve din görevlileri talep etti.

03 Nisan 2018 Salı 15:21
Kilise Temsilcisinden Alman İslam'ı çıkışı
 


İntertürk-Bonn

Münih Başpiskoposu Reinhard Marx Almanya’daki camilerin ve din görevlilerinin bağımsız olmaları taraftarı olduğunu söyledi. „Focus” dergisinie konuşan Alman Piskoposlar Birliği Başkanı Marx, din’in siyasilerin ellerine ait olmamalı gerektiğini ifade etti.

Marx açıklamalarına şöyle devam etti: „Burada yaşayan ve hatta yurttaş olan Türklerin siyasi oluşum kurma hakları bulunuyor mu? Ben diyorum ki: Evet. Devlet dini belirlemeli ve kullanmalı mı? Hayır!'' Başpiskopos, bunların hepsinin hukuk devleti usulleri çerçevesinde çözülebileceğini vurguladı.

Almanya’da birçok caminin Türk-Alman Cami Kurumu DİTİB ve Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olup, finanse edildiğine dikkati çeken Marx şunu söyledi: „DİTİB şimdiye kadar yasaklanmış bir kuruluş değildir. Ancak benim için esasen şu geçerlidir: „Din devletten bağımsız olmalıdır.”

Kardinal Marx bunun yanında imamların Almanya’da eğitilmesini memnuniyetle karşıladığını ve bunu da Müslüman dernekler önünde dile getirdiğini sözlerine ekledi. Marx, „kilise olarak biz diyalog istiyoruz ancak bunun için Müslümanların daha iyi organize olmaları gerekiyor. Bu daha ziyade bu şu an zorlaştı”, dedi.

yb

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4