banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Köln'de Ermeni Soykırım Anıtı'na tepki

Almanya'nın Köln Büyükşehir Belediyesi, Ermeni diasporasının bir mezarlıkta "sözde Ermeni soykırım anıtı" dikme talebine onay verdi. Köln Türkleri Dayanışma ve İnisiyatif Platformu Sözcüsü Levent Taşkıran, konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

15 Mart 2017 Çarşamba 00:20
Köln'de Ermeni Soykırım Anıtı'na tepki
 

Köln - Almanya'nın Köln Büyükşehir Belediyesi'nin, Ermeni diasporasının bir mezarlıkta "sözde Ermeni soykırım anıtı" dikme talebininin onaylanmasına Türklerden tepki geldi.

Yaklaşık 100 bin Türk'ün yaşadığı Köln kentinde, 5 bin üyesi olan Ermeni cemaati anıt dikmek için 2015 yılında başvuruda bulunmuştu.

İlgili komisyon Köln'deki Brück Lehmbacher Weg'deki belediyeye ait mezarlığa, Ermeni cemaatinin haç şeklinde taş anıt dikme ve sözde Ermeni soykırımının yazılması yönündeki talebinin kabul edildiğini açıkladı.

Köln Türkleri Dayanışma ve İnisiyatif Platformu Sözcüsü Levent Taşkıran, söz konusu mezarlık önünde basın toplantısı düzenleyerek belediyenin almış olduğu karara tepki gösterdi.

32 dernekten oluşan inisiyatif ile iki yıldır bu konuyu takip ettiklerini ve belediyeyle sürekli temasta olmalarına rağmen görüşleri alınmadan böyle bir kararın çıktığını aktaran Taşkıran, "Yönetmeliğe göre bireysel anma dışında, bu şekilde siyasi ve toplumsal anma durumu mezarlık yönetmeliğine aykırı bir durum. 100 binden fazla Türk'ün yaşadığı bir şehirde böyle bir kararın alınması iç barışı bozacak bir adımdır. Kesinlikle bu kararı tanımıyoruz, bu kararı reddediyoruz ve bunu anti demokratik buluyoruz." dedi.

Taşkıran, belediyenin bu hatadan dönmesi için demokratik alanda mücadeleye ve Türk toplumu olarak her zaman toplumsal barışı savunmaya devam edeceklerini söyledi.

(AA) Mesut Zeyrek

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4