banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Liberal İslam Birliği’nde yeni yönetim

Liberal İslam Birliği'nin yeni başkanı Odette Yılmaz oldu

17 Nisan 2018 Salı 23:13
Liberal İslam Birliği’nde yeni yönetim
 


İntertürk

Liberal İslam Birliği yeni başkanını seçti. Paritätischer Wohlfahrtsverband‘da (Ortak Refah Derneği‘nde) görevli olan Hamburg’lu göç uzmanı Odette Yılmaz Liberal İslam Birliği’nin (LİB’in) yeni başkanı seçildi. LİB’in bugün (Salı) paylaştığı bir bilgiye göre, Yılmaz, daha önce başkanlık görevini ifa eden İslam bilimci Nushin Atmaca’nın yerini aldı. Hamburg’da gerçekleşen genel kurulda başkan yardımcılığına Göttingen’li iktisat tarihçisi Frederike Güler seçildi. Güler ise din bilimcisi Leyla Jagiella’nın yerini aldı.

Yeni göreve seçilen kişiler arasında ayrıca muhasipliğe LİB Frankfurt’dan Agnes Acar, Pfaffenhofen’li reklam ve PR uzmanı Uğursay Er ile uyum hizmetleri ile ilgilenen mühtedi Harald Dieter Schmidt el Khadi lâyık görüldü. Daha evvelki yöneticiler arasında yer alan İslam din eğitimcisi ve bayan imam Rabeya Müller ile kurucu başkan ve İslam bilimcisi Lamya Kaddor yeni seçilen yönetimi destekleyeceklerini ve birlikte hareket edeceklerini bildirdi. Bu şekilde derneğin devamlılığının sağlanacağı ifade edildi.


Hamburg LİB Eyalet Birliğini de kuran yeni başkan Odette Yılmaz yaptığı konuşmada, görevden ayrılan eski yönetim kurulu üyelerine Alman kamuoyu önünde liberal Müslümanlara kulak verilmesini sağladıkları için teşekkür etti.


2010 senesinde kurulan Liberal İslam Birliği LİB, „geleneksel veya muhafazakar cami derneklerinde“ kendini temsil edilmemiş hissedenlere hizmet sunmayı arzuladığını açıklıyor.

yb

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4