banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

M. Eker: 'diktatörlük bizim tarihimizde yok'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Köln'de yaptığı konuşmada 'Ne bugün ne yarın ne de hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir cumhurbaşkanında diktatörlük hevesi olmadı, olmuyor, olmayacak' dedi.

11 Haziran 2016 Cumartesi 13:45
M. Eker: 'diktatörlük bizim tarihimizde yok'


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, bazı uluslararası güç odaklarının Ortadoğuya yeniden şekil vermek istediklerini, büyük Türkiye'yi ise bu planlara engel gördükleri için Türkiye Cumhuriyeti aleyhine bazı uluslararası kampanyalar yapılmaya çalışıldığını söyledi. Eker, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği iftar programında konuştu.

 

Köln - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği iftar programına katılan Eker, burada yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı'nın 100. yılında Ortadoğu'nun sınırlarının yeniden şekillendirilmeye çalışıldığını belirtti. Eker, "İşte bu süreçte onların sözünü dinlemeyeceği düşünülen Türkiye Cumhuriyeti onlara bir engel gibi göründüğü için ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başında bulunan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun hükümetleri, Avrupa'nın, üst aklın, uluslararası aklın her dediğine evet demedikleri için şu anda Türkiye Cumhuriyeti aleyhine bazı uluslararası kampanyalar yapılmaya çalışılıyor." diye konuştu.

"Bunu bir kere bizim bilmemiz lazım, diktatörlük bizim tarihimizde yok." diyen Mehdi Eker, şöyle devam etti:

"Ne bugün ne yarın ne de hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir cumhurbaşkanında diktatörlük hevesi olmadı, olmuyor, olmayacak. Ama kendi geçmişlerindeki diktatörlükleri unutup dünyayı kana bulayan uygulamaları getirip de bugün siyasi partilerin odalarında karar verip parlamentolarda Türkiye'nin geçmişini yargılamaya kalkmak haksızlıktır, iftiradır ve tarih de bunu bu şekilde kaydedecektir."

Eker, kimsenin Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozamayacağını anlatarak, "Ortadoğu'da Türkiye'nin üzerine oyun oynanmasına, Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesinde Türkiye'yi de bunun bir parçası haline getirme teşebbüslerine karşı durduk, karşı duruyoruz, karşı durmaya devam edeceğiz. Türk milletinin birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini ne yaparlarsa yapsınlar bozamayacaklar. Ne terör örgütleri, ne de başka uluslararası projelerle Türkiye'yi bu manada kendi operasyonlarının sahnesi haline getirmelerine fırsat vermedik, vermiyoruz, Allah'ın izniyle vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin büyüdüğünü ve ekonomik bir güç haline geldiğini ifade eden Mehdi Eker, sözlerine şöyle devam etti: 

"Sorunun esası şudur: Ortadoğu'ya şekil vermek istiyorlar, Türkiye'yi burada engel görüyorlar. Çünkü Türkiye, AK Parti ile, Recep Tayyip Erdoğan ile büyüdü, ekonomik olarak güç haline geldi, dünyanın en büyük havaalanlarını Türkiye yapıyor, dünyanın en önemli köprü yollarını Türkiye yapıyor, Türkiye enerji alanında, Türkiye sağlık alanında, tarım alanında, ulaşım alanında dünyanın hepsinin parmak ısırdığı başarılara imza atıyor. İşte bu kadar büyük bir ekonomi, bu kadar güçlü bir Türkiye olduğunda Ortadoğu'ya istedikleri operasyonları yapamayacaklarını düşündüklerinden ötürü 2013 Mayıs ayındaki Gezi olayları ile başlayan süreçle Türkiye'nin yürüyüşünü engellemeye, durdurmaya çalıştılar."

(AA) Mesut Zeyrek
Anahtar Kelimeler: Mehdi_eker Diktatörlük

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4