banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Mahinur Özdemir'e partisi kapıları tamamen kapattı

Mahinur Özdemir: "Avukatımla görüşüp konuyu gelecek günlerde mahkemeye taşımaya karar vereceğiz"

15 Aralık 2015 Salı 18:46
Mahinur Özdemir'e partisi kapıları tamamen kapattı
Ermeni iddialarını 'soykırım' olarak tanıması baskısını reddettiği için Demokratik Hümanist Merkez (CDH) partisinden ihraç edilen Brüksel Parlamentosu Milletvekili Özdemir:

"Parti ikinci bir usulsüzlük yaparak, nedenlerine de bakmadan tekrar kararı onayladı. Bundan sonra parti içinde bir itiraz söz konusu değil"

"Avukatımla görüşüp konuyu gelecek günlerde mahkemeye taşımaya karar vereceğiz"

 

 

Brüksel -  Ermeni iddialarını 'soykırım' olarak tanıması baskısını reddettiği için Demokratik Hümanist Merkez (CDH) partisinden ihraç edilen Brüksel Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir'in karara yaptığı son itiraz da reddedilerek, Türk siyasetçiye partinin kapıları tamamen kapatıldı.   

 

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Mayıs'ta alınan karara göre çok hızlı bir şekilde partisinde ihraç edildiğini belirterek, "Bunun nedeni olarak da soykırımını tanımamam gösterildi. Bunun üzerine biz çok fazla usulsüzlük olduğu için itirazda bulunduk. İtirazı parti kabul etti ve değerlendirmeye aldı. Ancak itiraz noktası olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) tarafından asla dinlenilmedim" dedi.

 

Partinin ikinci bir usulsüzlük yaptığını ve nedenlerine bakmadan kararı onayladığını söyleyen Özdemir, "İhracı bu şekilde onaylamış oldular. Ancak tabi tekrar usulsüzlükler var. Normalde parti tüzüğünün 89. maddesine göre benim orada gidip savunma hakkım var" diye konuştu.

 

Son kararla birlikte parti içi tüm itiraz yollarını tükettiklerini ifade eden Özdemir, "Bundan sonra parti içinde bir itiraz söz konusu değil. Biz de hakkımızı farklı platformlarda aramaya başlayacağız. Çünkü inanılmaz usulsüzlükler, inanılmaz haksızlıklar oldu bu olayda. Ayrımcılığa maruz kaldım. Avukatımla görüşüp konuyu gelecek günlerde de mahkemeye taşımaya karar vereceğiz" ifadesini kullandı.

 

İhraç süreci

 

Özdemir'i bağımsız milletvekili yapan süreç CDH lideri Benoit Lutgen'in "Eğer partimizde soykırım inkarcısı çıkarsa o saniyede kendisini dışarıdan bulur" açıklamasıyla başlamıştı. Bunun üzerine Belçika medyası, parlamentoda 1915 olaylarıyla ilgili yapılan saygı duruşuna katılmayan Özdemir'i gündeme taşıdı. Özdemir ise, bu yönde bir mahkeme kararı olmadığını gerekçe göstererek geri adım atmamıştı.

 

Bunun üzerine CDH Genel Sekreteri Eric Poncin, Özdemir'den "Ermeni soykırımını tanıdığı" yönünde bir bildiriye imza atmasını isteyerek aksi takdirde ihraç edileceğini bildirmişti. Özdemir bildiriye imza atmayınca, CDH "etik" komitesi tarafından ihraç edilmişti.

 

(AA) Hasan Esen

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4