banner3

24 Nisan 2024 Çarşamba

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Merkel: 'Almanya Türkiye'nin yanındadır'

İlham Aliyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Merkel: "Terörizmle mücadele söz konusu olduğunda Almanya Türkiye’nin yanındadır"

08 Haziran 2016 Çarşamba 15:06
Merkel: 'Almanya Türkiye'nin yanındadır'
 

Berlin - Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak Almanya’nın terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olduğunu söyledi.

Merkel, Başbakanlıkta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İstanbul'dan gelen haberler nedeniyle dehşete düştüğünü ifade etti.

Teröristlerin nefretinden ve körlüğünden dolayı 11 kişinin hayatını kaybetmesinin çok üzücü olduğunu belirten Merkel, hiçbir şeyin bu saldırıyı haklı çıkarmayacağını ve bu zulmü mazur göstermeyeceğini vurguladı.

Merkel, "Terörizmle mücadele söz konusu olduğunda Almanya Türkiye’nin yanındadır" ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in saldırıyı sert bir şekilde kınadığı belirterek Türkiye’nin bir kez daha terör saldırısında hayatını kaybedenlere ve yaralılara üzülmesinin sarsıcı olduğu belirtildi.

Açıklamada, kurbanların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilendi.

Almanya Federal Meclis (Bundestag) Başkanı Norbert Lammert’in de Federal Meclis adına TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a taziye mesajı gönderdiği bildirildi.

(AA) Erbil Başay

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4