banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Merkel’den Hollanda’ya destek

Almanya Başbakanı Merkel: "Hollanda’ya tam destek veriyorum ve dayanışma içindeyim"

13 Mart 2017 Pazartesi 20:13
Merkel’den Hollanda’ya destek
 

Berlin – Almanya Başbakanı Angela Merkel "Nazizm" benzetmelerine ilişkin Hollanda ile dayanışma içinde olduğunu söyledi. 

Merkel, Münih’te yaptığı açıklamada Almanya için Nasyonal Sosyalizm benzetmelerinin yapılmasını reddettiğini belirterek, bunun Almanya ile dost olan Hollanda gibi ülkeler için de tümüyle geçerli olduğunu ifade etti. 

Bu benzetmelerin yanlış yola sevk ettiğini kaydeden Merkel, bu benzetmelerle çekilen acıların küçümsendiğini savundu. 

Özellikle Nasyonal Sosyalizm'den çok çeken Hollanda’ya bakıldığında bunun kabul edilir yanı olmadığını belirten Merkel, “Bundan dolayı Hollanda’ya tam destek veriyorum ve dayanışma içindeyim. Özellikle mevkidaşım Mark Rutte.” ifadelerini kullandı. 

ABD’ye gitmeden önce bir açıklama yapan Merkel, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geleceğinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Ülkelerin birbiri hakkında değil, birbiriyle doğrudan konuşmalarının iyi olacağını söyleyen Merkel, ABD’nin, Almanya’nın ve AB’nin en önemli ticaret partneri olduğunu ifade etti. 

Merkel, bu ticaretin iki taraf için avantajlı olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Alman hükümetinin, Türk politikacıların Almanya'da toplantı yapmalarına genel olarak bir yasak koymadığını belirtti. 

Seibert, bugün Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Nazi benzetmelerinin yersiz olduğunu ve sona erdirilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatarak, "Bu Avrupa'nın diğer ülkeleri için de geçerli. Hollanda nasyonal sosyalizm rejimi altında çok çekti. Şimdi bu ülkeyi bu ideolojiye yakınlığıyla eleştirmek dayanılmaz." dedi. 


(AA) Erbil Başay

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4