banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Merkel'in sığınmacılar politikasına protesto

Alman hükümetinin sığınmacı politikasına ilginç protesto

14 Ocak 2016 Perşembe 22:42
Merkel'in sığınmacılar politikasına protesto


Landshut şehrinin yöneticisi Dreier, Başbakan Merkel’in sığınmacı politikasını protesto etmek amacıyla 31 Suriyeli sığınmacıyı otobüsle Berlin'deki Başbakanlığın önüne getirdi

Berlin - Almanya’da, Bavyera eyaletinin Landshut kentinin yöneticisi Peter Dreier, Başbakan Angela Merkel’in sığınmacı politikasını protesto etmek amacıyla bir grup sığınmacıyı başkent Berlin’deki Başbakanlık binasının önüne getirdi.

31 sığınmacı Başbakanlık önünde Berlin eyaletinin Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı yetkilileri tarafından karşıladı. Burada ayrıca göçmen ve yabancı karşıtı bir grup da hükümetin sığınmacı politikasını protesto ederek “Merkel gitmeli” sloganını attı.

Başbakanlığa alınmayan sığınmacılar geceyi nerede geçirecekleri konusunda yapılan görüşmeler sebebiyle yaklaşık 1,5 saat otobüste bekletildi. Otobüsten inmeyen sığınmacılar daha sonra aynı otobüsle bu gece kalacakları bir pansiyona götürüldü.

"Çaresizlikten dolayı bir sinyal vermek istedim"

Dreier, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu eylemi çaresizlikten dolayı gerçekleştirdiğini belirterek, "Sığınmacı politikasının bu şekilde devem edemeyeceği yönünde bir sinyal vermek istedim" dedi.

Sığınmacı akının sonunun gelmeyeceğini savunan Dreier, ülkeye gelen sığınmacılar için insan onuruna uygun konutların bulunmadığına işaret etti.

Dreier, sığınmacıların bu geceyi Berlin’de geçireceklerini, yarından sonrasının ise belli olmadığını, ancak hiçbir sığınmacının açıkta kalmayacağı sözünü verdi.

Berlin'e getirdiği sığınmacıların iltica başvurularının kabul edildiğinden dolayı Almanya genelinde istedikleri yerde kalabileceğine işaret eden Dreier, Berlin’de kalmak isteyenlerin kalacağını, bazılarının ise Hamburg’a gitmek istediğini ifade ettiğini, Landshut’a dönmek isteyenlerin de geri götürüleceğini bildirdi.

Dreier ayrıca, ekim ayında Başbakan Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde sığınmacılarla dolu otobüsleri Başbakanlık önünde getirerek bu şekilde bir sıra dışı eylem yapacağını söylediğini, dün de bunu gerçekleştireceğini Başbakanlığa bildirdiğini ifade etti. 

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise sığınmacıların barınma sorunun eyaletlerin ve yerel yönetimlerin konusu olduğunu belirterek, Berlin eyaletinin bir gecelik konaklamayı üstlendiğini söyledi.

Berlin Eyaleti Sağlık ve Sosyal İşler Sözcüsü Sascha Langenbach da eylemi eleştirerek, "Burada, Bavyeralı bir yerel yönetici insanların üzerinden sorumsuzca sembolik bir siyaset yaptı" dedi.

Bunun kabul edilemez olduğunu savunan Langenbach, bu tür olayların tekrarlanmaması için Başbakanlıktan açıklama yapılmasını istedi.

Almanya’daki yerel yönetimler, özellikle de Bavyera eyaletindeki siyasetçiler Başbakan Merkel’in sığınmacı politikasını eleştirerek ülkede kapasitenin dolduğundan dolayı sığınmacıların sayısının sınırlandırılmasını istiyor. 


(AA) Erbil Başay

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4