banner3

24 Nisan 2024 Çarşamba

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Mustafa Yeneroğlu: "İnsan Hakları Komisyonunda öncelik nezaket"

Mustafa Yeneroğlu: "Komisyon üyelerinin kullandıkları dilin, üslubun komisyonun makamına, nezaketine yakışır bir dilde olmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum"

14 Aralık 2015 Pazartesi 15:15
Mustafa Yeneroğlu:
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, komisyon üyelerinin kullandıkları dilin, üslubun komisyonun makamına, nezaketine yakışır bir dilde olmasının önemine işaret etti.

Yurtdışından Meclise giren milletvekillerinden olan Yeneroğlu, "komisyon çalışmaları, çalışma yöntemi ve ele alacakları konular" hakkında Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.

İnsan hakları meselesinin politik kaygılardan, önceliklerden ziyade nesnel, teknik bir dille, tamamen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ışığında ele alınmasına önem vereceklerini belirten Yeneroğlu, bu konularda görüşlerini almak için komisyon üyesi milletvekilleriyle görüşmeler yaptığını vurguladı.

Yeneroğlu, 1990 yılında kurulan komisyonun raporlarını incelediğine işaret ederek, "Raporlarda yargının, yasamanın ve yürütmenin eksiklikleri tespit edilmiş, bunlar öneriler olarak iletilmiş. Tespit edilen eksiklikler konusunda ilgili kurumların hangi çalışmaları yaptığının takip edilmesi gerekiyor. Raporlarda tespit edilen hususların ne kadarının ele alındığının, ne kadarının ele alınmadığının muhasebesinin yapılması gerekiyor. Bunu ilk komisyon toplantısında önereceğim" dedi.

Geçen dönem olduğu gibi bu dönemde de bazı önemli konularda sürekli çalışacak alt komisyonlar kuracaklarını ifade eden Yeneroğlu, çocuk hakları konusunu özellikle ele almak istediğini bildirdi. Yeneroğlu, "Çünkü, kadına yönelik şiddet çokça tartışılırken çocuğa yönelik şiddet konusu biraz geride kalıyor. Olayı sadece negatif anlamda ele almamak gerekiyor. Çocukların şehir hayatındaki yaşamları evrensel kaidelere uygun mu? Batı standartlarını ele aldığımızda bunlar yeterli mi? Bunlara bakmak lazım" diye konuştu.

 

(AA) Coşkun Ergül

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4