banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

'Nefret vaazı yapılan camiler kapatılmalı'

Yeşiller Federal Meclis Grup Başkan Vekili Katrin Göring Eckardt: Nefret vaizi yapılan camiler kapatılmalı

10 Ocak 2017 Salı 18:56
'Nefret vaazı yapılan camiler kapatılmalı'
 

İntertürk - Köln

Alman Göthe Enstitüsü, Federal Siyasal Eğitim Merkezi (BPB), „Almanya’nın Sesi” olarak bilinen „Deutsche Welle” ve Alman „Dış İlişkiler Enstitüsü” tarafından desteklenen  „Qantara.de” isimli internet sitesinde çıkan bir haberde Federal Meclis Yeşiller Grubu Başkan Vekili Katrin Göring-Eckardt, bireysel durumlarda Almanya’da da camilerin kapatılması gerektiğini vurguladı. „Nefretin vaaz edildiği yerlerde camiler kapatılmalıdır” diyen Göring-Eckardt, bundan daha da önemli olanın ise Alman anayasası temelleri üzerinde duran ve cami cemaatlerini yöneten yeterince imam yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. „Qantara.de” sitesinin Katolik Haber Ajansı (KNA)’dan aldığı habere göre, Göring-Eckardt, „Müslümanların burada camilere, dini ve manevi bir vatana ihtiyacı olduğu doğaldır. Biz onların arka sokaklara ve sanal ortamdaki chat’lere yönelmelerini istemiyoruz” diye konuştu. Katrin Göring-Eckardt, Alman sorumluluğu altında imamların yetiştirilmesinin de genişletilmesini talep etti.

 

Söz konusu haberde geçmiş aylarda Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti ile DİTİB arasında sıkça anlaşmazlıkların yaşandığına yer verildi ve örneğin Kuzey Ren Vestfalya Adalet Bakanı Thomas Kutschaty’nin (SPD) hapishanelerde manevi rehberlik yapacak DİTİB imamlarına güven obsiyonunu geri çektiği bildirildi. Şu an hapishanelere gönderilen bütün DİTİB imamlarının Alman İç İstihbaratı (Anayasayı Koruma Teşkilatı) tarafından sistematik bir şekilde soruşturmaya tabi tutulduğunu aktaran haberde, bunun yanında „Alman camilerinde”ki DİTİB imamlarının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rejim muhaliflerini fişlemek için kullanıldıkları iddiasının altı çizildi.

 

Haberde ayrıca uzmanlara göre Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)’nin ideolojik, kurumsal, yapısal ve finansal olarak T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)’na bağlı olduğu iddia edildi. Haberde DİTİB’in „Alman camilerinde” görev yapan imamlarının cuma hutbelerini Türkiye’deki Diyanet kurumundan aldıkları da iddialardan biri.

 

DİTİB çevreleri ise son dönem değişik partilerden politikacıların DİTİB’i hedef tahtasına koyduklarını ve hakkında temelsiz iddialarda bulunduklarını ifade ediyorlar. 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4