banner3

19 Nisan 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

NPD kapanabilir

Yüksek Mahkeme ve siyasi parti temsilcileri Alman aşırı sağcı parti NPD'nin artık kapatılabileceğini düşünüyor.

08 Aralık 2015 Salı 17:37
NPD kapanabilir
 Yabancı düşmanlığı ve aşırı sağ düşünceleri ile bilinen NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands)'nin son gelişmelerin ardından artık kapatılabileceği konuşulmaya başlandı.

Bu gelişme NPD'nin son zamanlarda mültecilere karşı gerçekleşen eylemlerde parmağının bulunduğuna dair Alman Anayasa Mahkemesi'ne ulaştırılan yeni belgelere dayanıyor. İçişleri Bakanlığı sözcüsü Lorenz Caffier'in açıklamalarına göre NPD son zamanlarda yabancı düşmanlığı ve nefret söyleminde saldırgan ve şiddete eğilimli bir tutum içerisinde. Bununla ilgili belgeler Anayasa Mahkemesi'ne ulaştırılmış bulunuyor.

Anayasa Mahkemesi'nin Karlsruhe'deki merkezinden dün yapılan açıklamada bu partinin kapatılması için yapılan başvuruyu doğru ve sonuca varıcı buldukları belirtildi.    

Eski Alman İçişleri Bakanı Gerhart Baum, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada NPD'nin son zamanlarda etkinlik kazanan Pegida hareketi ve eylemleri üzerindeki etkisinin ve rolünün dikkate alınması gerektiğine dikkat çekmişti. CSU Başkanı Horst Seehofer de NPD yasağından yana olduklarını belirterek mahkemenin attığı adımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti. Siyasi partilerin ve mahkemenin NPD'nin yıllarca süren git-gellerin ardından yabancı düşmanı ve ırkçı bu partinin kapatılabileceği yolundaki açıklamaları kamuoyu tarafından sevinçle karşılandı.
Anahtar Kelimeler: NpdAlmanAşırı_sağ

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4