banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

NSU kurbanı anıldı

Almanya'da NSU terör örgütü tarafından öldürülen 8 Türkten biri olan Mehmet Kubaşık ölümünün 11. yılında anıldı

05 Nisan 2017 Çarşamba 06:38
NSU kurbanı anıldı
 

Kubaşık ailesinin avukatı İlius: "NSU'nun Kuzey Ren Vestfalya muhbirinin ölümünün şüpheli olduğunu düşünüyorum"

Dortmund - Almanya'nın Dortmund kentinde, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından öldürülen 8 Türkten biri olan Mehmet Kubaşık ölümünün 11. yılında anıldı. 

Mallinckrodt Caddesi'nde 4 Nisan 2006'da işlettiği büfe önünde öldürülen Kubaşık için anma töreni düzenlendi.

Büfenin önüne dikilen anıta Dortmund Belediye Başkanı Ullrich Sierau ile Kubaşık'ın ailesi göz yaşları içinde güller bıraktı. 

Anma törenine katılan ailenin avukatı Carsten İlius, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet hükümetinin iki yıllık çalışması sonucu raporun yayınladığını hatırlattı.

İlius, raporda bu olayda parmağı olan birçok kişinin bağlantılarının ortaya koyulduğunu, Alman polisinin ırkçılık konusunda eleştirildiğini ve terör örgütünün üç kişiden değil çok daha büyük bir gruptan oluştuğunun ayrıntılı şekilde anlatıldığını söyledi.

Kurbanların avukatlarının bu grubun çok büyük bir şebeke olduğunu düşündüğünü ifade eden İlius, eyalet hükümetinin araştırma komisyonunun da bu düşüncelerini doğruladığını kaydetti.

"Muhbirin ölümü şüpheli"

Avukat İlius açıklamasında "NSU'nun Kuzey Ren Vestfalya muhbirinin ölümünün şüpheli olduğunu düşünüyorum. Yeni ölümler ve Baden-Württemberg'deki kişilerin ölümlerinden ise çok fazla şüphem yok ama burada ölen muhbirin ölümü şüpheli." dedi.

Mahkeme sürecinin devam ettiğini hatırlatan İlius, "Mahkeme büyük ölçüde delil toplama işlemini bitirdi. Avukatlara son dilekçelerini vermeleri için süre tanındı. Bu dilekçelerden sonra davayı bitirmek istiyorlar." ifadesini kullandı.

Davanın bu yaz sonuçlanacağını düşündüğünü dile getiren İlius, örgüt üyesi Beate Zschaepe ömür boyu hapis cezası alacağı, diğer sanıkların da yargılanacağı değerlendirmesinde bulundu.

(AA) Mesut Zeyrek

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4