banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

PKK/PYD'nin hedefinde Türkler ve ibadethaneler var

TSK'nin 20 Ocak'ta Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmasının hemen ardından PKK/PYD yandaşları, Avrupa'nın çeşitli kentlerinde Türk toplumu ile dernek, vakıf, diplomatik misyon ve camileri hedef aldı. Terör örgütü yandaşları, Avrupa'nın farklı bölgelerinde 43 saldırı gerçekleştirdi

01 Mart 2018 Perşembe 11:11
PKK/PYD'nin hedefinde Türkler ve ibadethaneler var
 


BRÜKSEL - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesindeki PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ hedeflerine yönelik 20 Ocak'ta Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmasının hemen ardından terör örgütü PKK/PYD yandaşları, Avrupa'da ağırlıklı olarak Türk toplumu ve ibadethanelere saldırılar düzenledi.

Hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor.

Harekatın başlatılmasının hemen ardından PKK/PYD yandaşları, Avrupa'nın çeşitli kentlerinde Türk toplumu ile dernek, vakıf, diplomatik misyon ve camileri hedef aldı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), PKK/PYD yandaşlarının Zeytin Dalı Harekatı sonrasında Avrupa’da Türklere yönelik saldırıları hakkında rapor hazırladı.

Rapora göre, Türkiye'nin harekatı başlatmasıyla terör örgütünün Avrupa ayağını oluşturan yapılar protesto gösterileri kisvesi altında terör propagandası yaptı ve şiddet eylemlerine başvurdu.

Avrupa'nın, terör örgütü yandaşlarının eylemlerine "gösteri özgürlüğü" adı altında izin vererek, Türk kurum ve kuruluşlarına saldırmalarına seyirci kaldığına dikkat çekilen raporda, kıtadaki farklı şehirlerde yapılan eylemlerde terör örgütü yandaşlarının terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın resimlerini ve PKK paçavraları taşıyarak PYD/YPG/PKK arasındaki doğrudan ideolojik bağı kanıtladığı kaydedildi.

Raporda ayrıca, harekatın başlamasının hemen ardından Avrupa’da Türk vatandaşlarına, camilere ve sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu toplam 43 saldırı gerçekleştiği vurgulandı.

Camilere saldırılar

Almanya’nın Kassel şehrinde 20 Ocak'ta Almanya Türk Federasyonu’na bağlı Sultan Alpaslan Camisi’ne PKK yandaşlarınca saldırı yapıldı.

PKK yandaşları 22 Ocak'ta Leipzig şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) ait Eyüp Sultan Camisi'ne taş ve boya ile saldırarak binayı tahrip etti. 

22 Ocak'ta gece sabaha karşı bir grup terör örgütü yandaşı Almanya'nın Minden kentindeki DİTİB'e bağlı Barbaros Merkez Camisi’ne PKK sloganları atarak saldırdı ve maddi hasar verdi. Caminin bulunduğu binada 14 Türk vatandaşı yaşıyordu.

Terör örgütü PYD/PKK yandaşları 22 Ocak'ta Hollanda'nın Rotterdam kentinde Geylani Hizmet Vakfına bağlı camiye gece saatlerinde saldırıda bulundu. Saldırıda caminin camlarının kırıldığı ve duvarlarına terör örgütüyle bağlantılı yazıların yazıldığı belirtildi. Geylani Hizmet Vakfı Başkanı Ali Dede Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaydan üzüntü duyduklarını, böyle bir saldırının tekrarlanmamasını temenni ettiklerini söyledi.

PKK yandaşları tarafından Türk Federasyonuna bağlı olan Almanya'nın Offenbach kentindeki Dr. Sadık Ahmet Camisi’ne saldırı düzenlenerek, bina tahrip edildi.

Büyükelçilik ve Başkonsolosluk hedef alındı

Avusturya’nın Salzburg kentinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğuna saldırı düzenlendi. 22 Ocak'taki saldırının ardından Salzburg polisi, basına yaptığı açıklamada çok sayıda saldırganın Konsolosluğun bahçe kapısını kırdığını, binanın dışında yer alan güvenlik kameralarının yanı sıra girişte bulunan camları tahrip ettiğini açıkladı. 3 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Terör örgütü yandaşları 25 Ocak'ta İrlanda'nın başkenti Dublin'de boy gösterdi. Dublin'deki Türk Büyükelçiliğine yaklaşık 40 kişilik terör örgütü yandaşı saldırı girişiminde bulundu. Büyükelçilik bahçesine giren bazı örgüt yandaşları, elçilik koruma görevlilerince dışarı çıkarıldı.

29 Ocak'ta kimliği belirsiz kişiler İsviçre'de Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğunun servis aracına kundaklama girişiminde bulundu. Saldırıyı İsviçre'de oldukça aktif olan PYD/PKK yandaşlarının düzenlemiş olabileceği düşünülüyor.

Kimliği belirsiz kişiler, bir sonraki gün, İsviçre'de Türkiye'nin Zürih Başkonsolosluğunun servis aracına kundaklama girişiminde bulundu. İsviçre'de hayli aktif durumdaki PYD/PKK yandaşlarının saldırıyı yapmış olabileceği düşünülüyor. 

Havalimanları terörize edildi

Almanya'nın Frankfurt Havalimanı’nda 22 Ocak'ta izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları THY kontuarındaki Türk vatandaşlarına sözlü saldırıda bulundu.

Aynı gün Hannover-Langenhagen Havalimanı’nda izinsiz gösteri yapan PKK yandaşları Türk yolcularına ellerinde tuttukları terör örgütü paçavraları ve pankartlarının sopaları ile saldırdı.

İbadethanelere saldırılar sürdü

Almanya'nın Frankfurt kentinde DİTİB'e bağlı Eyüp Sultan Camisi'ne 24 Ocak'ta sabaha karşı saldırı düzenleyen PKK yandaşları, ibadethane kapısına tehdit mesajı yazdı. 

Bir gün sonra Almanya’nın Hannover kentinde terör örgütü PYD/PKK yandaşları yine DİTİB'e bağlı Stade-Bützfleth Ulu Cami'ye saldırı düzenledi. İbadethanenin ve camiye ait gençlik lokalinin camlarını kıran saldırganlar, ibadethanenin duvarına tehdit mesajları yazdı. 

PKK/PYD yandaşları 28 Ocak gece saatlerinde Fransa'nın Bordeaux kentinde İslam Toplumu Milli Görüşe (CİMG) bağlı camiye saldırıda bulundu. Olayda maddi hasar meydana geldi.

Terör örgütü yandaşları 31 Ocak'ta tekrar Almanya'da bir camiyi hedef aldı. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Aachen kentinde, sabah namazı sırasında bir camiye saldırı düzenleyen saldırganlar, ibadethanenin kapısının camlarını kırarken, tabelasını sökmeye çalıştı ve camlara notlar yapıştırdı. 

Aynı gün Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Aachen kentinde Eyüp Sultan Camisi'ne sabahın erken saatlerinde saldırı yapıldı, ibadethanenin kapısı kırılarak camlarına “Alman silahlarının gönderilmesi durdurulsun. Afrin yalnız değildir.” yazıldı.

UETD teşkilatına saldırı

İsveç'te de aktif olan PYD/PKK yandaşları, 28 Ocak'ta Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç Teşkilatı'nın başkent Stockholm'deki binasına saldırdı. 

Teşkilatta Zeytin Dalı Harekatı için "Fetih duası" programı gerçekleştirilmeden önce binaya saldıran yandaşlar, binanın duvarına "Afrin", "Apo", "PYD", ''YPG" ve "PKK" yazıları yazıldı.

Taksiciler de hedefte

PKK sempatizanları 26 Ocak'taki harekatı protesto gösterisi sırasında Türk asıllı bir taksi şoförüne saldırdı ve linç etmeye çalıştı. PKK’lılar araca bayrak direkleri 
ile saldırarak taksiye girmeye çalıştı. Şoför, polisin müdahalesi ile PKK’lıların elinden kurtulabildi.

Terör örgütü yandaşları 27 Ocak'ta Hollanda’nın Lahey kentindeki Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneğini hedef aldı. Yüzleri maskeli 4 kişi, derneğin ön ve yan cephesindeki camlara zarar verdi. Aynı gün başkent Amsterdam'da gösteri yapan PYD/PKK yandaşları, 2 Türk taksiciyi darbetti ve bir Türk gazeteciye saldırdı.

Çocuklarının yanında saldırdılar

Almanya'nın Salzgitter-Lebenstedt şehrinde 2 Şubat'ta gösteri yapan terör örgütü PYD/PKK yandaşları da bir Türk vatandaşının aracına sopalarla saldırdı. Küçük çocukların da bulunduğu araçta ciddi hasar meydana geldi.

Bu olaydan üç gün sonra İngiltere'nin başkenti Londra’da PKK’ya destek için yürüyüş yapan terör örgütü yandaşları, saldırdıkları ellerinde Türk bayrağı bulunan Türk çifti linç etmeye kalkıştı.

DİTİB aracı yakıldı

PKK yandaşları 19 Şubat'ta Almanya'nın Berlin kentinde park halinde bulunan DİTİB'e ait aracı kundakladı.

Saat 02.50 sularında oradan geçen bir kişi, aracın yandığını fark ederek itfaiye ve polise haber verdi. DİTİB'e ait aracın yanında park eden başka bir araç da yangından hasar gördü. 

17 Şubat'ta ise PKK yandaşları Fransa'nın Marsilya kentinde gösteri için izin verilen alanı terk ederek Türk kökenli insanların yoğun olan mahalleye gitti. 200 kadar terör örgütü yandaşı dört kişiyi darbetti ve yaraladı.

Ayrıca 15 Şubat'ta Almanya’nın Mainz şehrinde bulunan Selimiye Camisi’ne düzenlendi. İçine ve dışına PKK sloganları yazılan cami tahrip edildi.

PKK yandaşları 20 Ocak'ta Frankfurt'taki Merkez tren istasyonunda eylem yaptılar ve oradaki Türk yolculara hakaret içerikli sözlü saldırıda bulundular.

(AA) Yusuf Hatip

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4