banner3

18 Nisan 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Putin'in 'Gece Kurtları' Sofya'da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan yakınlığı ile tanınan "Gece Kurtları" adlı Rus motosikletçiler kulübü üyeleri Başkent Sofya'da dini törenle karşılandı.

01 Temmuz 2016 Cuma 23:18
Putin'in 'Gece Kurtları' Sofya'da
 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan yakınlığı ile tanınan "Gece Kurtları" adlı Rus motosikletçiler kulübü üyeleri Başkent Sofya'da dini törenle karşılandı. Aleksandar Nevski katedrali önünde toplananlar Rusya, Sovyetler Birliği ve Bulgaristan bayrakları açarak "Yaşasın Rusya" sloganları attılar.

Sofya - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e olan yakınlığı ile tanınan "Gece Kurtları" adlı Rus motosikletçiler kulübü üyeleri Başkent Sofya'da dini törenle karşılandı.

Şehir merkezindeki Aleksandar Nevski katedralin yanında açık havada düzenlenen törende, Bulgar Ortodoks Kilisesi din adamları dua okudu, ülkenin geleneksel tarzı olan konuklara tuz ve balla ikram edilen ekmeği kutsadı.

Yaklaşık 30 motosikletçiden oluşan grubun karşılanmasına katılan Sofya'da yaşayan Ruslar ve Rusya hayranı Bulgarlar ellerinde Rus, Bulgar ve eski Sovyetler Birliği (SSCB) bayrakları taşıdılar. "Yaşasın Putin" ve "Yaşasın Rusya" sloganları atan kalabalıktan NATO ve Avrupa Birliği (AB) karşıtı suçlamalar da duyuldu.

Ziyaretini "Barış Seferi" olarak adlandıran motosikletçilerin adına basına konuşan kafilenin lideri Andrey Borbovski, dünyadaki Slav ülkelerin arasında barış ve birlik istediklerini söyledi.

Aralarında Ukrayna'nın da bulunduğu 13 ülkeyi gezeceklerini anlatan Bokbovski, Bulgaristan'ın "açık bir ülke olduğunu" yeni arkadaşlarla tanıştığını belirtti.

Borbovski, etkinliklerine kimseyi davet etmeden her yerde büyük kalabalıklarla karşılaştıklarına işaret ederek, dün çelenk koydukları Bulgaristan'daki Şipka heykelinin kutsal bir yer olduğunu söyledi.

Osmanlı-Rus Savaşının anıldığı Şipka'dan çok etkilendiklerini, orada yatan Rus askerlerin kahramanlığına saygı duyduklarını ifade eden Borbovski, "Koşulsuz olarak tarih okumalıyız. Tarih derslerimizi ihmal etmemeliyiz." dedi.

Bu arada katedralin ana girişi önünde toplanan başka bir grup, Gece Kurtları ve Putin'e karşı sloganlar attı. Taraflar arasında güvenlik bölgesi oluşturan polisin müdahalesine dek iki grup arasında kavga çıkması sonucu 4 kişi göz altına alındı. Bölgeye jandarma araçları ile müdahale eden polisin aldığı önlemler sonucu etkinlik olaysız sona erdi.

Rus motosikletçiler, 12 ülkeyi kapsayan turlarına 23 Haziran'da başlamışlardı. Gece Kurtları, turlarını Slovakya'nın Nitra şehrinde tamamlamayı planlıyor.

(AA)İhvan Radoykov

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4