banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Restleşme Değil Yakınlaşma Bekliyoruz

Türk-Alman Yazarlar Birliği (TAB) Başkanı Mahmut Aşkar, son zamanlarda Türkiye ve Almanya arasında yaşanan siyasî krize istinaden yaptığı basın açıklamasında yakınlaşma beklediklerini ifade etti.

10 Mart 2017 Cuma 15:18
Restleşme Değil Yakınlaşma Bekliyoruz


İntertürk - Köln

Türk-Alman Yazarlar Birliği (TAB) Başkanı Mahmut Aşkar, son zamanlarda Türkiye ve Almanya arasında yaşanan siyasî krize istinaden yaptığı basın açıklamasda restleşme değil yakınlaşma beklediklerini ifade etti. 

TAB tarafından Mahmut Aşkar imzası ile yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

''Zaman zaman inişleri ve çıkışlarıyla birlikte, karşılıklı çıkarlara dayalı ve köklü bir geçmişi olan Türk-Alman ilişkilerinin son zamanlarda siyasî bir krizin eşiğine gelmesinden endişe duymaktayız. Bu endişemiz; her iki ülke halkı adına olduğu kadar, ağırlıklı olarak Almaya’da yaşayan Avrupalı Türkler adına duyulan bir endişedir. Her iki ülkenin de siyasileri, Avrupa Türklerini biraz daha fazla oy alma adına, günlük politikanın dışında tutmaya özen göstermelidirler.

Medyanın da körüklemesiyle şimdiye kadar görülmedik derecede sertleşen siyasî söylemler belki kısa bir süre sonra unutulacaktır ama bu ülkenin Türklerine karşı Alman kamuoyunda var olan önyargı ve dışlayıcı tutum bu vesileyle daha da arttığı gözardı edilmemelidir.

Alman siyasilerinden daha çok Alman medyasının Türkiye’yi, kendilerine göre “hizaya getirme” girişimini, ne hür düşünce ne de demokratik bir anlayışla izah etmek mümkündür. Almanya, Türkiye’nin bir sömürge ülkesi olmadığını, Türkiye de, Almanya’nın bir “Nazi ülkesi” olmadığı gerçeğini kabullenirse, karşılıklı restleşmeler yerini karşılıklı yakınlaşmalara ve birbirini anlamaya bırakacaktır.

Türk-Alman Yazarlar Birliği (TAB) olarak, Almanya’yı, Türk halkının verdiği ve vereceği karara saygılı olmaya davet ederken, Türkiye’nin de, seçim veya referandum dönemlerinde olduğu gibi, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki Türkleri zora sokacak söylem ve girişimlerden uzak durmasını temenni ediyoruz.''

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4