banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Şaşkın CDU'lulardan komik istek: Merkel'e Barış Ödülü

İyice şaşıran hıristiyan demokrat partili milletvekilleri Ukrayna'daki rolünden dolayı Merkel'e Nobel Barış Ödülü verilmesini istiyor.

15 Şubat 2015 Pazar 20:32
Şaşkın CDU'lulardan komik istek: Merkel'e Barış Ödülü
 Ukrayna'daki kısa sürei ateşkesi büyük bir başarı gibi lanse eden CDU'lu milletvekilleri, ateşkesin mimarı saydıkları Alman Başbakanı Angela Merkel'e Nobel Barış Ödülü verilmesini istiyor.

Konu hakkında Bild am Sonntag gazetesine açıklama yapan CDU'lu milletvekilleri Karl Georg Wellmann ve Sylivia Pantel Ukrayna krizini çözmek için yaptığı görüşme maratonuyla Merkel'in bunu çoktan hakettiğini söylediler. Hıristiyan demokrat milletvekillerinin bu talepleri Alman kamuoyu tarafından da saçma olarak nitelendirildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Fransa Devlet Başkanı Francois Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna'da savaşın bitmesi ve barışın tesis edilmesi için saatler süren müzakerelere imza atmışlardı. Bunun ardından sağlanan ve ne kadar süreceği merakla beklenen kısa süreli ateşkesin hemen başında gelen bu istek, bir çok çevre tarafından gülünç olarak nitelendirildi.

Konuyu gündeme taşıyan milletvekilleri ise Merkel'in çabalarını 'herkes savaşları kışkırtmak için uğraşırken o barış tesis etmek için uğraşıyor' şeklinde savundular.
Anahtar Kelimeler: MerkelCduNobel

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4