banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Sınırların kapanması Almanya'ya yaramıyor

Avrupa'da gündemden düşmeyen sınırlarda eskiye dönülmesinin Almanya'nın ve Avrupa'nın aleyhine olacağı açıklandı.

22 Şubat 2016 Pazartesi 17:07
Sınırların kapanması Almanya'ya yaramıyor
Almanya'nın önde gelen araştırma kuruluşu ve düşünce merkezlerinden Bertelsman Vakfı'nın yaptırdığı bir araştırma, Avrupa'da tekrar sınır kontrollerine dönülmesinin Almanya'ya pahalıya patlayacağını ortaya çıkardı.

Ajansların geçtiğine göre, sınır kontrollerinin tekrar başlamasının Almanya'ya maliyeti en düşük hesaplamalara göre 10 yılda 77 milyar avro olacak. Konu detaylandırılıp ekonomiye getirdiği yük tamamiyle hesaplandığında bu rakamın 235 milyarı bulabileceği hesaplanıyor.

Bertelsman Vakfı Başkanı Aart De Geus, Şengen'in dağılması halinde bunun ceremesini Avrupa'daki herkesin çekeceğini söyledi. Gözlemciler, Şengen'in iptalinin sadece sınır kontrollerinin tekrar başlamasıyla oluşacak masraflar kapsamında değil, Avrupa'ya mal akışında meydana gelecek aksama ve gecikmeler açısından da ele alınması gerektiğinin üzerinde duruyorlar.

Buna göre, sınır kontrollerinin ekonomiye yapacağı yüzde birlik bir etki bile büyük meblağlarda maliyete yol açacak. Kötü senaryoya göre ise olumsuz etki yüzde 3 düzeyinde olacak ve bu durumun Almanya'ya maliyeti 235 milyarı bulacak. Sınır kontrollerinin kötü senaryoya göre 10 yılda Fransa'ya maliyeti 244 milyar, tüm Avrupa'ya ise 1,4 Bilyon olarak hesaplanıyor.

 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4