banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Stuttgart’ta Camiye Saldırı

Stuttgart Bölgesinde faaliyet gösteren Stuttgart Feuerbach DİTİB Cami’ne 15.12.2015 tarihinde gece yarısı 01.30 sularında saldırı gerçekleştirildi.

15 Aralık 2015 Salı 12:51
Stuttgart’ta Camiye Saldırı
Avrupa'da camilere yapılan saldırılar sürüyor. Stuttgart Bölgesinde faaliyet gösteren Stuttgart Feuerbach DİTİB Cami’ne 15.12.2015 tarihinde gece yarısı 01.30 sularında bir saldırı gerçekleştirildi. Yanıcı ve patlayıcı cisimler  kullanılmak suretiyle gerçekleştirilen saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı, ancak çıkan yangın sonucunda caminin kitap satış bölümünde ciddi hasar meydana geldi. Olayın ardından Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Bilal Doğan ve Eyalet Birliği yöneticileri adı geçen camiye giderek saldırıyı yerinde inceleyip, cami dernek yöneticilerinden saldırı ile ilgili bilgi almış ve cemaate geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.

Konu ile alakalı olarak DİTİB Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada saldırı kınanırken şu görüşlere yer verildi: 

''Stuttgart Feuerbach DİTİB Cami’ne yönelik olarak gerçekleştirilen bu eylem  Müslüman toplumu olarak bizleri endişeye sevk etmektedir. Endişemiz, son zamanlarda artış göteren mabedlere yönelik saldırıların faillerinin bulunamaması sebebiyle artmaktadır. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)  olarak, son zamanlarda artış gösteren mabedlere yönelik saldırılar sonucunda tekraren ifade ediyoruz ki, mabedlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerini, ayrıca toplumsal kargaşanın her türlüsünü kararlılıkla, nefret ve şiddetle kınıyoruz. Saldırıların faillerinin Alman Emniyet birimlerince en kısa sürede kanun önüne çıkarılacağını ümid ediyor, böylesine menfur olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz.''

Saldırının failleri hakkında bir ipucu ediip edilmediği hakkında henüz bir bilgi yok. 

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4