banner3

28 Mart 2024 Perşembe

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Suriye - PKK görüştü iddiası

Esad rejiminin İçişleri Bakanı'nın, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile görüştüğü ileri sürüldü

17 Ocak 2016 Pazar 17:37
Suriye - PKK görüştü iddiası


Haseke - Suriye'de Beşşar Esad rejiminin İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim el Şaar'ın ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde, PKK'nın Suriye kolu PYD ve Kandil'den gelen heyetlerle görüştüğü iddia edildi.

Suriye Yerel Koordinasyonu Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, rejimin el Şaar'ın, Demokratik Toplum Hareketi’nin lideri Aldar Halil, PYD'nin silahlı gücü YPG'nin sözcüsü Ridor Halil ile Irak’ın kuzeyindeki Kandil Dağı’ndan gelen ve ismi açıklanmayan PKK temsilcileriyle, Haseke kentinin Kadur mahallesindeki YPG karargahında bir araya geldiği belirtildi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in toplantıda yer almadığı kaydedilen açıklamada, ''Toplantıda, içişleri bakanı, PYD ve PKK'lılar, Haseke kenti ve Kamışlı ilçesinin durumunu değerlendirdi. Katılımcılar, ayrıca Rusya’nın görüşmelerde Esed rejimi ile Kürt temsilcileri arasında bir uzlaşmaya varılması amacıyla, PYD tarafından temsil edilen Kürtlerin katılımı talebini de ele aldılar'' ifadesine yer verildi.

LCC açıklamasında, Şaar'a, Kamışlı askeri havaalanından toplantının yapıldığı karargaha kadar askeri güvenlik araçlarının eşlik ettiği ifade edildi.

(AA) Halit Süleyman, Ayşe Aktaş
Anahtar Kelimeler: Suriye Pkk Beşar_esad

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4