banner3

23 Nisan 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Taciz olayı emniyet müdürünün başını yedi

Köln’de yılbaşı gecesi yaşanan toplu taciz nedeniyle Köln Emniyet Müdürü Wolfgang Albers görevden alındı.

08 Ocak 2016 Cuma 23:04
Taciz olayı emniyet müdürünün başını yedi

İntertürk – Köln

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger, Köln’de yılbaşı gecesi Merkez İstasyon’da yaşanan toplu taciz olayı nedeniyle Köln Emniyet Müdürü Wolfgang Albers’i görevden aldığını açıkladı. Büyük infiale sebep olan olaylar nedeniyle kendisiyle yüzyüze bir görüşme yaparak durumu ilettiğini söyleyen Bakan, Albers’in kararı anlayışla karşıladığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Ralf Jäger, Eyalet Merkezi Düsseldorf’ta yaptığı açıklamada, gelecekteki büyük organizasyonların selameti açısından kamuoyunun güvenini ve Köln polisinin görev yapabilirliğinin yeniden kazanılabilmesi için bu adımın gerekli olduğunu söyledi.   

Son günlerde bilindiği gibi Albers’in istifa etmesi için kamuoyundaki baskılar artmıştı. Emniyet Müdürü’nün halkı zamanında bilgilendirmediği ve tacizcilerin kimliklerini açıklama konusunda çekimser davranması tepkilere sebep olmuş, Köln Belediye Başkanı Henriette Reker de müdürle arasına mesafe koymuştu.

İçişleri Bakanı Jäger konunun en ince detaylarına kadar ortaya çıkarılarak açıklanacağını, gerekli tüm yaptırımların da hayata geçirileceğini vurguladı.

Yılbaşı gecesi sayıları bini bulan ve çoğunluğunu alkol ve uyuşturucu almış Afrikalı ve Güney Afrikalı gençler küçük gruplar halinde Köln Merkez İstasyonu çevresinde kutlama yapan bayanlara tacizde bulunmuş ve gasp olayları yaşanmıştı. Hadiseler devam ederken çevrede bulunan polislerin müdahale etmedikleri veya çok geç müdahale ettikleri görülmüştü. Saldırılara maruz kalanların şikayetçi olması üzerine büyük bir tepki oluşmuş, başta Angela Merkel ve Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maizière olmak üzere çok yönlü eleştiriler gelmişti.  

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4