banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

"Terörden en fazla Müslümanlar zarar görüyor"

Bremen Eyalet Başbakanı Sieling: ''İslam’ı şiddetle bağdaştıranlara Terörden en çok Müslümanlar ölüyor' diye tepki göstermeliyiz''

16 Haziran 2017 Cuma 18:15
 

Bremen -  Bremen Eyalet Başbakanı Dr. Carsten Sieling İslam'a yönelik ön yargıların devam ettiğini ancak terörden en fazla zarar görenlerin Müslümanlar olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyalet Birliği tarafından düzenlenen iftar programına katılan Sieling burada yaptığı konuşmada, “İslam’ı şiddetle bağdaştıranlara 'Terörden en çok Müslümanlar ölüyor' diye tepki göstermeliyiz, Bir dini suçlamalarına müsaade etmemeliyiz.” dedi.

Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff‘un 2010 yılında geldiği Bremen’de söylediği “İslam Almanya’ya aittir.” sözünü hatırlatan Sieling, bu sözlerin Bremen’den yayılmasının da kendilerini ayrıca  mutlu ettiğini belirtti.

Sieling, iftar programlarını çok iyi bir gelenek olarak gördüğünü belirterek ramazanı diyalog ve yardımlaşma ayı olarak tanımladı.

DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu ise konuşmasında ramazanın önemi ve fazileti üzerine bilgi verdi.

Bu yılki iftar programlarını ''Üzerinde her canın hakkı var, bu Ramazan ve her zaman“ parolasıyla gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aşıkoğlu, insanların sorumlulukları olduğuna işaret ederek, “Allah tarafından bize emanet edilen dünyayı insan ve tüm canlılarla paylaşıyoruz. Bu bilinç içerisinde dünyamızı korumalıyız. Bu koruma sadece Müslümanların değil tüm insanların görevidir.” diye konuştu.

Aşıkoğlu DİTİB ile ilgili son aylarda Almanya'da üzücü tartışmalar yaşandığını hatırlatarak DİTİB’in herkese açık bir bir kuruluş olduğunu vurguladı.

İftar programına Katolik ve Protestan dini cemaat temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

(AA)

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4