banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Thames Nehri'nde AB referandumu çekişmesi

Birleşik Krallık'ta yapılacak AB referandumu kapsamında Brexit yanlıları ile AB destekçileri Londra'daki Thames Nehri'nde balıkçı tekneleri ve botlarla yürüttükleri kampanyalarda karşı karşıya geldi

15 Haziran 2016 Çarşamba 18:56
Thames Nehri'nde AB referandumu çekişmesi
 

Londra - Birleşik Krallık'ta yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumuna yaklaşık bir hafta kalırken, Brexit yanlıları ile AB destekçileri Londra'daki Thames Nehri'nde balıkçı tekneleri ve botlarla yürüttükleri kampanyalarda karşı karşıya geldiler.

Renkli görüntülerin yaşandığı kampanya çerçevesinde tekneler, kentin tarihi ve simge yapılarından olan Tower Bridge ve London Eye'ın önünden geçerek, İngiliz parlamentosuna ev sahipliği yapan Westminster Sarayı'nın önünde bir süre durdular.

Balıkçı teknelerinin oluşturduğu Brexit filosu, Birleşik Krallık ve İngiltere bayrakları ile donatılırken, üzerlerinde, "'Büyük' ifadesini tekrardan Britanya'nın önüne koyalım. (Birlikten) Çıkmak için oy ver ve tekrardan Büyük Britanya ol", "Tek çıkış yolu Brexit", "Çıkmak için oy ver. Ülkemizi kurtarın" yazılı pankartlar yer aldı.

Bu arada, AB ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) lideri Nigel Farage da, teknelerden birisine binerek, Brexit kampanyasına destek verdi. AB'nin balıkçılık politikalarının protesto edildiği teknede Farage, birliğin kotalarının Britanya'nın balık sektörünü yıprattığını savundu.

Geldof'tan Farage'a mesaj

Öte yandan, ünlü şarkıcı ve aktivist Bob Geldof'un da aralarında bulunduğu Birleşik Krallık'ın AB'de kalmasına destek veren ayrı bir grup da nehirde farklı bir tekneyle kampanya yürüttü. AB destekçileri, birlikle ilgili olumlu ifadelerin bulunduğu pankartlar açarken, üzerinde "içeride" yazılı bayraklar dalgalandırdılar ve AB yanlısı şarkılar çaldılar.

Şarkıcı Geldof, kampanya sırasında bulunduğu tekneden megafonla UKIP lideri Farage'a, "Kendinden utanmalısın" diye bağırdı.

Nehir kenarındaki ve köprülerdeki AB yanlıları Brexit teknelerini yuhaladı ve parlamentodan da görülen Westminster Köprüsü'ne "Farage'ın Briyanya'yı batırmasına izin vermeyin" yazılı bir pankart astı. AB yanlısı grubun içinde bulunduğu birkaç bot, AB karşıtı teknelerin önün kesmeye çalışmak üzere nehirde hızlandı. Nehir polisinin de her iki kampanyayı tekneyle takip ederek, yakından izlediği gözlemlendi.

Birleşik Krallık'ta halk 23 Haziran Perşembe günü, "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtlamak üzere sandık başına gidecek. 

(AA) İnci Gündağ

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4