banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Türk askerinden Saraybosna'daki aşevine yardım

Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından Saraybosna'da ihtiyaç sahiplerine yemek veren aşevine ramazan paketleri verildi

30 Haziran 2016 Perşembe 16:53
Türk askerinden Saraybosna'daki aşevine yardım
 

Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde Bosna Hersek'te görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığınca, başkent Saraybosna'da her gün binden fazla ihtiyaç sahibine yemek veren aşevine ramazan paketleri verildi. Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Abdullah Özkantar ihtiyaç sahiplerine aşevi önünde ramazan paketlerinden dağıttı.

Saraybosna -  Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde Bosna Hersek'te görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığınca, başkent Saraybosna'da her gün binden fazla ihtiyaç sahibine yemek veren aşevine ramazan paketleri verildi.

Aşevinin sorumlusu Zilha Şeta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı ile yıllardır iyi işbirliği içinde olduklarını belirterek, Türk askerinin geçen yıl aşevinin mutfağını yenilediğini, ayrıca her yıl kurban bağışında bulunduğunu söyledi.

Şeta, Bosna Hersek ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu vurgulayarak, Saraybosna'da olmaktan duyduğu mutluluğu, İstanbul'daymış gibi hissettiğini söyledi.

Türk askerinin verdiği ramazan paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacaklarını ifade eden Şeta, "Merhametin ne olduğunu ve yardım eli uzatmanın önemini mutlaka anlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Şeta, ramazan paketlerinin içinde bir ailenin yaklaşık iki aylık temel ihtiyaçlarını giderecek miktarda un, yağ, şeker ve hazır çorba gibi gıda ürünlerinin olduğunu sözlerine ekledi.

(AA) Lejla Bıogradlıja

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4