banner3

24 Nisan 2024 Çarşamba

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Türkiye - Almanya hükümetleri arasında önemli görüşme

Yarın yapılacak Türkiye-Almanya hükümetlerarası görüşmelerinin öncelikli konusu Avrupa’ya mülteci akını olacak

21 Ocak 2016 Perşembe 13:56
Türkiye - Almanya hükümetleri arasında önemli görüşme
 İntertürk

Angela Merkel ve Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Alman ve Türk heyetleri Berlin'de hükümetler arası konsültasyon görüşmeleri için bir araya gelecekler.

Yarın yapılacak danışma ve fikir alış verişi amaçlı görüşmelerin ağırlıklı konusunu mültecilerin Avrupa’ya gelişlerinin oluşturacağı bildiriliyor. Diplomatik kaynaklara göre görüşmelerin gergin geçeceği tahmin ediliyor.

Bilim ve Politika Vakfı (Stiftung Wissenschaft und Politik SWP)’nin iddiasına göre Türk yetkililerin önüne iki kez politik gayeli yanlış yaptığı konusu getirilecek. Bunlardan birisi Suriye’de hadiselerin başlangıcında Esad rejimi üzerinde baskı oluşturmak gayesi ile Türkiye’ye mülteci akınını teşvik etmesi; ikincisi ise mültecilerin Avrupa’ya geçişleri üzerinden Avrupa Birliği ile yapılan görüşmelerde avantaj elde etmeye çalışması olacak.

Dış politika konularındaki yayınları ile bilinen german-foreign-policy.com/de’nin iddiasına göre Berlin’de yapılacak yarınki görüşmelerde Türkiye’nin cihatçı grupların en büyük destekçisi konumundaki Suudi Arabistan ile ilişkileri de gündeme gelecek.

Hükümetlerarası konsultasyon görüşmeleri Almanya’nın birinci derecede önem verdiği ülkelerle yaptığı bir temas turu ve Türkiye ile ilk defa gerçekleşiyor. Alman Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü Martin Schäfer’in verdiği bilgiye göre benzer görüşmeler şimdiye kadar Fransa, Çin, İsrail, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerle yapıldı.

Yarın Berlin’de gerçekleşecek program Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davudoğlu’nu askeri törenle karşılamasıyla başlayacak. Almanya ve Türkiye için önemli görülen temasları yapacak heyette Türkiye’nin İç İşleri, Dış İşleri, Savunma, Ekonomi ve Avrupa Bakanları da yer alacak.

Diplomatik çevreler, mülteci konusunun masaya yatırılmasının Türkiye açısından önemli bir problem teşkil etmeyeceğini, ancak konsultasyonların Türkiye ile Almanya arasındaki stratejik işbirliğine önemli katkı sağlayacağı değerlendirmesini yapıyorlar.


    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4