banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Türkmen köyleri Rus saldırılarıyla yıkılıyor

Türkmen köyleri Rusların havadan Suriye rejim ordusunun karadan saldırılarıyla sistematik olarak yıkılıyor

01 Şubat 2016 Pazartesi 12:39
Türkmen köyleri Rus saldırılarıyla yıkılıyor


Suriye’nin Lazkiye kırsalında, aylardır Rusya ile Esed rejimine ait uçakların hava saldırılarına maruz kalan Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesindeki köylerin multikopterle yapılan çekimlerinde yaşanan vahşet detayları ile görüntülendi.

 

Suriye’nin Lazkiye kırsalında, aylardır Rusya ile Esed rejimine ait uçakların hava saldırılarına maruz kalan Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Bayırbucak bölgesindeki köyler multikopterle görüntülendi.

İnsansız hava aracı görüntülerinde, Rusya'nın hava saldırılarında Çümeren ve Sallur köylerindeki ev ve ibadethanelerin isabet aldığı, bombardımanda vurulan binaların yanı sıra çevredeki araçların da şarapnel parçalarıyla kullanılamaz hale geldiği gözlendi.

Rus uçaklarının havadan, rejim birliklerinin ise karadan tank, havan ve toplarla yaptığı bombardıman, yerleşim yerlerinde depremi aratmayan görüntüler ortaya çıkardı.

Rusya Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Rus ve rejim güçlerinin saldırıları sonucu Türkiye’ye geçenlerin sayısında son günlerde büyük artış yaşanıyor. Türkiye yetkilileri sayının daha da artacağı endişesi ile kamp hazırlıklarını sürdürürken, Türkmenler ‘Topraklarımızı geçici bir süre için terk ediyoruz, gençlerimizin direnişi sürüyor ve mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bir gün mutlaka tekrar vatanımıza döneceğiz’ şeklinde konuşuyorlar.

 

Anahtar Kelimeler: Bayirbucak Türkmen Suriye

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4