banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Z. Topak‘ın CDU’da kalma mücadelesi

'Bozkurt' olduğu için CDU’dan ihraç edilen Zafer Topak mücadeleyi Berlin’e taşıdı

14 Ocak 2016 Perşembe 23:34
Z. Topak‘ın CDU’da kalma mücadelesi

İntertürk – Köln

Türk Milliyetçisi ve ‘Bozkurt’ olduğu iddiasıyla partisi CDU’dan ihraç edilen Zafer Topak karara itiraz ederek mücadelesini Berlin’e taşıdı.

Hamm’da yayınlanan Westfälischer Anzeiger gazetesinin haberine göre partinin eyalet sözcüsü İsabelle Fischer, bölge teşkilatının Zafer Toprak’ın ihracı ile ilgili talebinin bölge parti disiplin kurulu tarafından da onaylanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Zafer Topak ise bunun üzerine Federal parti disiplin kurulu nezdinde bu karara itiraz ederek ‘partimde kalmak istiyorum’ dedi.

Topak, eğer Berlin’deki parti merkezi de ihracında ısrarcı olursa hakkını normal mahkemelerde arayacağının sinyalini de verdi.

Karara tepkili olan Z. Topak, CDU Eyalet Başkanı Armin Laschet’in Almanya Kürt Cemaati kongresindeki konuşmasının ve kendi ihraç sürecinin tam anlamıyla gülünç olduğunu söyledi. Parti içinde ve dışında kendisi aleyhinde kampanya yürütüldüğünü ve kampanyaya akla gelmeyecek isimlerin bile alet edildiğini belirten Toprak, zamanı gelince her şeyi kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti. Bilindiği gibi Zafer Topak Türk Federasyon taraftarı ve ‘Bozkurt’ olduğu ve bunun da partinin temel ilkeleriyle örtüşmediği gerekçesiyle partiden ihraç edilmişti.

    

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4