banner3

25 Nisan 2024 Perşembe

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Almanya'da Kutlu Doğum Heyecanı

Almanya'da Kutlu Doğum coşkusu sürüyor. Leverkusen ve Rheinland-Pfalz Eyaletindeki etkinliklere yoğun bir ilgi oldu.

26 Nisan 2016 Salı 16:58
Almanya'da Kutlu Doğum Heyecanı



Almanya'da Kutlu Doğum Haftası kutlamaları düzenlenen etkinliklerle devam ediyor. Wuppertal Limburgerhof'ta düzenlenen programlara ilgi büyük oldu. 



intertürk-Köln


Peygamber sevgisi etrafında Wuppertal'da buluştular

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle KRV - Eyalet Birliği Düsseldorf 7. Bölge Heiligenhaus, Mettmann, Velbert, Wuppertal, Wülfrath DİTİB dernekleri Wuppertal Stadthalle’de bir araya geldi.

Heiligenhaus DİTİB Ulu Camii Din Görevlisi Abdulgaffar Akdağ’ın sunumu ile gerçekleşen program, Ankara Kocatepe Camii emekli İmam Hatibi İsmail Coşar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve KRV DİTİB Eyalet Birliği ve Düsseldorf Bölge Birliği Başkanı Ersin Özcan açılış konuşmasıyla başladı.

Programın organizesinde emeği geçenlere teşekkür eden Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Ilıkkan, Peygamberimizin merhamet dolu örnek yaşantısına dikkat çekti. Ilıkkan, „O’nu anlayabilmek için önce O’nu iyi tanımalıyız. O’nu tanımak, sünneti ve örnek yaşantısı bilmek ve kavramak demektir“ dedi.

Peygamber sevgisi etrafında gönüllerin birleştiği ve salonların adeta tıklım tıklım dolduğunu ifade eden DİTİB Genel Başkanı Nevzat Aşıkoğlu şunları kaydetti, „Peygamberimizi anlamak, O’nun güzelliklerini tekrar etmek, 1400 yıl önce yaktığı meşale ışığını tekrar göstermek için bir aradayız. Hz. Peygamberi anmak ve anlamak için, O’nu örnek almalı, O’nun temsil ettiği aşkın değerlerin bütününü tanımalı ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapmalıyız. O bir rahmet ve sevgi Peygamberiydi. Kainatın Efendisi,  ‘iman etmedikce cennete giremezsiniz ve birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olmazsınız‘ buyurarak sevgiyi, inancın ve toplumsal barışın temel taşı yapmıştır. İslam coğrafyasında zor günler yaşanıyor. İslam adına hareket ettiğini söyleyenler masum insanların canına kıyıyor. Her türlü iman, akıl ve hikmetten uzak terör şebekeleri, İslama ve Müslümanlara maalesef büyük zarar veriyorlar. Bir taraftan da dünyada İslamafobiyi canlandırmak isteyen mihraklar, İslam dünyasındaki çatışmaları ve yaşanan kargaşayı gerekçe göstererek, Müslümanlar aleyhine acımasızca propaganda sürdürmekte ve bu şerefli dini, korku ve şiddet dini olarak göstermeye çalışıyorlar. Bugün yapılması gereken, istikametimizi belirlemek ve Rasullulah’ın bize öğrettiği tarzda bir mümin olmaktır.“

Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel’in tebrik mesajını ileten Muavin Konsolos Tülin İnce, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Daire Başkanı Recep Sönmez ise “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferansında, efendimizin örnek yaşantısını ve  insanlığı tevhid inancına davetini anlattı. Sönmez, Hz. Peygamber ve tevhid, tevhid-ibadet ilişkisi, efendimizin örnekliğinin davranışlarımıza etkisi; ırkçılık, kabilecilik, soy ve sop gibi ayrımcılığı İslam‘ın reddettiği, birbirini Allah için seven, sayan, güvenen, hak, hukuk ve adalet etrafında birleşen bir toplumun oluşmasının gerekliliği konuları üzerinde bir saate aşkın bir konferans verdi.

Peygamber sevgisi etrafında buluşan bine yakın kişinin katıldığı program; Ankara Kocatepe Camii emekli İmam Hatibi İsmail Coşar’ın okuduğu kaside ve ezanın ardından Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Ilıkkan tarafından yapılan dua ve gül takdimi ile sona erdi.


Rheinland-Pfalz Eyaleti’nde Kutlu Doğum coşkusu

Mainz - Rheinland-Pfalz Eyaleti 3. Bölge Ludwigshafen, Grünstadt, Bad Dürkheim, Dannstadt, Eisenberg, Frankenthal, Kaiserslautern, Landstuhl, Mutterstadt, Oggersheim, Rockenhausen ve Ruchheim oluşan DİTİB derneklerinn organizesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği Limburgerhof – Kultursaal’da yapıldı.

Rahmet Peygamberinin sevgisinin salona sığmadığı program Ludwigshafen DİTİB Mevlana Camii Din Görevlisi Osman Dikeç’in sunumu, İstiklal Marşı’nın okunması, Frankenthal DİTİB Merkez Camii Din Görevlisi Hüseyin Yazır’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Rheinland-Pfalz Eyalet Birliği Başkanı Yılmaz Yıldız, Mainz Din Hizmetleri Ataşe Vekili Hüseyin Sağ ve Mainz Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Belgin Zağlı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından programın organizesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Peygamber sevgisiyle bir araya gelmenin mutluluğuı ifade eden DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, „Kur’an-ı Kerim’i bize tebliğ eden, rehberimiz, önderimiz, Allah’ın sevgilisi ve iki cihan güneşi olan Peygamber Efendimizi anmak ve anlamak için bir arada bulunuyoruz. Şuurlu Müslümanlar olarak Peygamberimize layık bir şekilde yaşamaya ve bundan sonra da çoluk ve çocuğumuzu aynı şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz. DİTİB olarak eğitime önem veriyoruz. İnşa ettiğimiz cami derneklerimizde çocuklarımızın eğitimlerini alabilecekleri sınıflar oluşturuyoruz ve bu şuurla da devam ediyoruz. Sadece cami yapmak yeterli değil, onun içini çocuğuyla genciyle, yaşlısıyla doldurmamız gerekir. Programın oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Hz. Peygamberin hayatını anlatan Bolu İl Müftüsü İzani Turan, “Hz. Peygamber (sav)'in örnek ahlakını hayatımızın temeline koymalıyız“ dedi. Turan konuşmasını şöyle tamamladı: “Rabbimizin dünyaya en büyük hediyesi Hz. Muhammed’dir. O'nun sevgisini, merhametini, affediciliğini, yardımseverliğini, alçak gönüllülüğünü, dürüstlüğünü, şükrünü, sabrını, tevekkülünü, emanete riayetini karakter haline getirmeyi hayat gayesi edinmeliyiz.“

Çok sayıda davetlinin katıldığı program; 3. bölge Kuran Kursu öğrencileri ayet-i kerime ve hadisi şerif sunumu, Eisenberg DİTİB Ayasofya Camii Din Görevlisi Salih Saça’nın ezan dinletisi ve Oggersheim DİTİB Kocatepe Camii Din Görevlisi Abdurrahman Bayram yaptığı duanın andından günün anısına katılımcılara gül dağıtımı ile sona erdi.

(Ercüment Aydın)

Anahtar Kelimeler: Kutlu_doüum_haftası Ditib

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4