banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

"Ateş" filminin Almanya galası yapıldı

Haluk Piyes'in yapımcı, yönetmen ve başrol oyunculuğunu üstlendiği "Ateş" filminin Almanya galası Köln'de yapıldı. Köln Cinedom'daki galada gösterim öncesi Haluk Piyes ile diğer oyuncular kırmızı halıda basın mensuplarına poz verdiler

22 Nisan 2016 Cuma 10:19
 

Filmin yapımcı, yönetmen ve başrol oyuncusu Piyes: "Macera dolu, aşk dolu, aksiyon dolu bir proje. Filmde bazı mesajlar veriyoruz. Filmde ilgi, bilgi ve sevgi aşısından bahsediyoruz. İnsanlar birbirini sevsin ötekileştirmesin, bütün çocuklar bizim çocuklarımız"


Köln - Haluk Piyes'in yapımcı, yönetmen ve başrol oyunculuğunu üstlendiği "Ateş" filminin Almanya galası Köln'de yapıldı.

Köln Cinedom'daki galada gösterim öncesi Haluk Piyes ve oyuncu Tamer Yiğit, kırmızı halıda basın mensuplarına poz verdikten sonra filmi seyircilerle izledi.

Haluk Piyes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü Köln şehrinde filmin gösteriminin gurur verici  olduğunu belirterek, filmin rüştünü ispatlayacağına inandığını ve burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Genel olarak film çekmenin zorlu bir meziyet olduğunu ifade eden Piyes, filmi orijinal mekanlarda çektiklerini ve çeşitli aksiyon sahneleri olduğunu belirterek, "Karaköy, Tarlabaşı gibi İstanbul'un arka sokaklarında gece yarılarında film çekmek biraz zor olabiliyor ama bir o kadar da sıcak karşılanıyorsunuz. Mesela Tophane çekimlerinde aileler çaylar getiriyor, yemek getiriyor, bunları unutamıyorsunuz." dedi.

Filmin asla didaktik bir proje olmadığını belirten Piyes, "Macera dolu, aşk dolu, aksiyon dolu bir proje. Filmde bazı mesajlar veriyoruz. Filmde ilgi, bilgi ve sevgi aşısından bahsediyoruz. İnsanlar birbirini sevsin ötekileştirmesin, bütün çocuklar bizim çocuklarımız" şeklinde konuştu.

Hayranlarına yeni film müjdesi de veren Piyes, bu filmden sonra çekmeyi planladıkları filmi 16 yıl önce tasarladıklarını, Anadolu rüyasını anlatan "Paşa" ismindeki bu filmin Almanya'da başlayacağını, daha sonra Türkiye ve Amerika'da devam edeceğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak istedik. Bir iki film Türkiye'de antrenman oldu. Bir sonraki film köprü filmi olacak. Buradaki gurbetçilerimizin de sorunlarını, aşklarını, işte verdikleri kavgalarını, bazen de ringde verdiğimiz kavgaları anlatacak. Çok renkli ve büyük bir film olacak. Nasipse bu sene sonunda o filmi çekmeye başlıyoruz."

Fimde Cihangirli ve Tophaneli iki yakın arkadaş olan Ateş ve Yavuz'un uyuşturucu satıcılarıyla hesaplaşmalarının yanı sıra, bir başka toplumsal yara olan zorla evlendirilmek istenen Aleyna'nın hikayesi konu ediliyor.

(AA) Mesut Zeyrek

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4