banner3

29 Mart 2024 Cuma

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

Kosova'da milli kıyafetler fuarı açıldı

Kosova'nın başkenti Priştine'de geleneksel el sanatları, milli kıyafetler ve yerel yemeklerin sergilendiği fuar açıldı. Kosova Diaspora Bakanlığının katkılarıyla Zahir Payaziti Meydanı'nda düzenlenen fuara vatandaşlar ilgi gösterdi.

12 Temmuz 2016 Salı 16:37
Kosova'da milli kıyafetler fuarı açıldı
 

Priştine - Kosova'nın başkenti Priştine'de geleneksel el sanatları, milli kıyafetler ve yerel yemeklerin sergilendiği fuar açıldı.

Kosova Diaspora Bakanlığının katkılarıyla Zahir Payaziti Meydanı'nda düzenlenen fuara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Fuarda, özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlar özledikleri el yapımı eserleri inceleme, yerel yemekleri tatma imkanı buldu.

Diaspora Bakanlığı Danışmanı Kreşnik Şeremeti, fuarın Arnavutluk ve Kosova'dan üreticilerin katıldığı geleneksel bir etkinliğe dönüştüğünü belirterek, Kosova halkının yanı sıra yurt dışında yaşayan Kosovalıların fuarı ziyaret ederek ürünler satın aldığını ifade etti.

Fuarın birincil amacının milli kimliğin korunması ve yurt dışındaki Kosovalılara kendi kimlik ve kültürlerini tanıtmak olduğunu kaydeden Şeremeti, "Ayrıca bu insanların, kendilerini ana vatanlarının parçası olarak hissetmelerini sağlamak istiyoruz." dedi.

Fuarda farklı yörelerden Arnavut kıyafetleri sergileyen Servete Kastrati de fuara Arnavut kültürünü tanıtmak için katıldığını söyledi.

Yurt dışında yaşayan Arnavutların geleneksel kıyafetlere büyük ilgi gösterdiğini anlatan Kastrati, "Diasporadakiler kendi kültürünü ve geleneğini asla unutmamalı. Gelip burada hasret gidersinler. Geleneksel giysileri giysinler, ana vatanlarının kültürlerini oralara götürsünler." diye konuştu.

Dört gün sürecek fuar kapsamında farklı kültürel etkinlikler de düzenlenirken Kosovalı sanatçılar da yurt dışında yaşayan çocuklar için Arnavutça kitaplar okuyacak.

(AA) Cüneyt Davut

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4