banner3

20 Nisan 2024 Cumartesi

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

"Mavi Bisiklet" Berlin Film Festivali'nde yarışacak

Bir çocuğun büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere çözüm arayışını konu alan "Mavi Bisiklet" filmi 66. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde yarışacak.

14 Ocak 2016 Perşembe 20:38


İstanbul - Bir çocuğun büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere çözüm arayışını konu alan "Mavi Bisiklet" filmi 66. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde yarışacak.

Yönetmenliğini Ümit Köreken'in üstlendiği “Mavi Bisiklet”, 66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin "Generation Kplus" kategorisinde, ana kahramanı çocuklar ve gençleri konu alan filmlere yönelik "Kristal Ayı Ödülü" için yarışmaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle çekilen ve senaryosunu Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in yazdığı film, festivalde aynı zamanda dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Çekimleri 2015 yılında Konya, Akşehir’de tamamlanan “Mavi Bisiklet”in tüm başrol oyuncuları, civar köylerden seçilen ve uzun süre birlikte temel sinema eğitimi ve kamera önü oyunculuk üzerine çalışılan çocuklardan oluşuyor. Filmde, Selim Kaya, Eray Kılıçarslan, Bahriye Arın, Mustafa Küçükibiş, Burak Vurdumduymaz, Beren Yiğit, Fatih Koca, Mustafa Şimşek, Nursen Çetin Köreken ve Turan Özdemir rol alıyor.

Amsterdam'da, 2013 yılında Cinekid Co-Production Market'in “En İyi Proje Ödülü”nü kazanan “Mavi Bisiklet”,  Avrupa Destek Fonu Eurimages’tan, Türkiye’den ilk kez “Film for Children” başlığıyla destek alan yapım olurken, DOHA Film Enstitüsü’nden de post prodüksiyon desteği kazandı.

Mavi Bisiklet

Annesi ve küçük kız kardeşi ile yaşayan 13 yaşındaki Ali, boş zamanlarında çalıştığı lastikçiden kazandığı haftalığı evin ihtiyaçları için annesine vermekte, bahşiş olarak aldığı birkaç lirayı ise mavi bir bisiklet alabilmek için biriktirmektedir. Film, Ali’nin babasının ölümüyle birlikte değişen yaşamını ele alıyor. 


(AA) Saliha Özdemir

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4