GÜNDEM Haberleri Tümü

Bremen Eyalet Başbakanı Sieling'den cami ziyareti

 

Berlin –  Bremen Eyalet Başbakanı Carsten Sieling, 4 gün önce saldırıya uğrayan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Fatih Camisi'ni ziyaret etti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Bremen Eyaleti Meclisi Milletvekili Mustafa Güngör ile camiye gelen Sieling, dernek başkanı Zekai Gümüş ve yönetim kurulu üyelerinden saldırı hakkında bilgi aldı.

Sieling burada yaptığı açıklamada, saldırıyı kınayarak, ''Bu çirkin saldırıyla bölgede yıllardan beri oluşturulan birlik ve beraberliği kimse bozamayacak.'' dedi.

"Dayanışma göstermek için buradayız." ifadesini kullanan Sieling, topluma faydalı çalışmalarda bulunan cami ve derneğine yapılan saldırının kendilerini derinden üzdüğünü vurguladı.

Sieling, tedbir konusunda polis ve istihbarat teşkilatıyla görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, polisin olayı titizlikle araştırmasına rağmen bu gibi saldırıları gerçekleştiren faillerin genelde bulunamamasından yakındı.

Genel seçimlerde aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin Federal Meclise girdiğini de hatırlatan Sieling, “Bu dönemde sizler, biz siyasetçiler, güvenlik mensupları, hepimiz daha hassas ve dikkatli olmalıyız. Tahriklere prim vermemeliyiz.“ diye konuştu.

Sieling ayrıca gelecek seçimde ırkçı partilere fırsat vermemek için göçmen kökenlilerin Alman vatandaşlığına geçerek sandığa gitmelerini önerdi.

Dernek Başkanı Gümüş de Sieling ve Güngör’e ziyaretten ve gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

Caminin güvenliği için daha kaliteli bir güvenlik kamerası takılması konusunda yönetim kurulu ile toplantı yaptıklarını aktaran Gümüş, “Kapıda polis nöbeti eşliğinde namaz kılmak istemiyoruz. Bu olay bizleri küstürüp korkutmamalı. Burada emniyette olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Failler bir an önce bulunmalıdır.“ dedi.

Bremen ve çevresinde ilk minareli cami olan Fatih Camisi’nin duvarlarına 4 gün önce İslam dinine hakaret içeren yazılar yazılmış, posta kutusuna ve penceresine fişekler konulmuştu.

(AA)

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları