KÜLTÜR Haberleri Tümü

69. Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi

 

Fransa'nın onur konuğu olduğu fuar sona erdi

Frankfurt - Alanında dünyanın en önemlilerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 69'uncusu düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi. 

Almanya'nın Frankfurt kentinde, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve onur konuğu ülke Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından açılan fuarda, 102 ülkeden 7 bin 300 sektör temsilcisi, kitap, elektronik kitap ve dijital uygulamalarını sergiledi.

Yazarları, gazetecileri, profesyonelleri, kültür iletişimcilerini bir araya getiren fuarda 4 binden fazla etkinlik düzenlendi. 10 bin gazetecinin takip ettiği fuarı yaklaşık 278 bin kişi ziyaret etti. 

Fuarda Aslı Erdoğan ve terör soruşturması kapsamında hakkında "yakalama" kararı bulunan eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar da söyleşi düzenledi. Cumhuriyet Gazetesi davasında tutuklu sanıklardan Ahmet Şık da ödüle layık görüldü.

Fuarın gelecek yılki onur konuğunun Gürcistan olacağı açıklandı.

Türkiye fuara 2 ayrı stantla katıldı

Türkiye, Frankfurt Kitap Fuarı'na 296 metrekarelik alanda "Türkiye Ulusal Standı" ve "Çocuk Yayınları Standı" olmak üzere iki ayrı stant ile katılım sağladı. 

Ulusal stantta, Kültür ve Turizm Bakanlığının prestij eserleri ile TEDA (Türk Edebiyatının Dışa Açılımı) projesi kapsamında yayımlanan eserlerin yanı sıra Türkiye'den 12 yayıncının kitapları sergilendi. Yayıncılar da uluslararası görüşmeleri ulusal stantta gerçekleştirdi. 

Türkiye Ulusal Standı'nda fuar boyunca Prof. Dr. Melek Özyetgin küratörlüğünde "Yıldız Sarayı Fotoğraf Albümlerinin İzinden 19. Yüzyıl Osmanlı-Almanya İlişkileri Fotoğraf Sergisi" ve Prof. Dr. Fikret Sarıcaoğlu küratörlüğündeki "İbrahim Müteferrika ve Bastığı Eserler" adlı sergiler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Fuarda önde gelen yazar ve akademisyenlerin katılımıyla çeşitli panel ile söyleşiler gerçekleştirildi.

(AA) Abdulselam Durdak

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları