GÜNDEM Haberleri Tümü

İtalya'daki ırkçı saldırıda yaralı sayısı arttı

 


La Stampa gazetesi, bazı kaynakların, ırkçı saldırganın daha önceden "siyahileri vuracağına dair" söylemlerde bulunduğunu ifade ettiğini yazdı


ROMA - İtalya'nın doğusundaki Macerata kentinde dün sabah meydana gelen ırkçı silahlı saldırıda yaralı sayısı 6 olarak açıklanırken, hepsinin Afrika kökenli olduğu belirtildi.

Macerata kentindeki olayla ilgili son bilgileri veren La Stampa gazetesi, 28 yaşındaki saldırgan Luca Traini'nin aracından çevreye ateş açmasıyla meydana gelen olayda yaralananların sayısının 6 olduğunu yazdı. Yaralananların Mali, Nijerya ve Gana'dan gelen Afrikalılar oldukları açıklandı.

Haberde, "bazı kaynakların, Traini'nin gittiği spor salonunda daha önceden siyahileri vuracağına dair söylemlerde bulunduğu" belirtildi.

Diğer bir İtalyan gazetesi La Repubblica da yaşları 21 ile 33 arasında değişen yaralıların 5'inin erkek, birinin kadın olduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, 4 yaralının taburcu edildiği ancak diğer iki kişinin durumunun daha ciddi olduğu kaydedildi.

Haberde, saldırganın aracında arama yapan polisin, silah, kamuflaj giysi ve su şişeleri gibi eşyalar bulduğu bildirildi.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, dün sabah saat 11.00 civarında Macerata şehir merkezinde meydana gelen olayda, Luca Traini adlı ırkçı bir saldırgan aracından sokağa ateş açmıştı.

Özellikle Afrikalıları hedef alan saldırgan, daha sonra araçtan çıkıp sırtına İtalya bayrağı sarmıştı. Saldırının ardından meydandaki anıtın önünde "Yaşasın İtalya" diye bağırıp, "Nazi selamı veren" saldırgan, polisin olay yerine intikal etmesiyle suçunu kabul etmiş ve tutuklanmıştı.

Irkçı saldırıyı gerçekleştiren Traini'nin daha önce ülkenin kuzeyindeki aşırı sağ görüşlü Kuzey Ligi (Lega Nord) partisinden bir belediyenin meclis üyeliğine aday gösterildiği de ortaya çıkmıştı. Partinin seçim bildirisinde "Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayanların kontrol edilmesi" şeklinde bir başlık da yer alıyordu.

(AA) Ecenur Çolak

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları