GÜNDEM Haberleri Tümü

Eski Bakandan Türkiye düşmanlığı

 


intertürk-köln

Berlin’de protestan papazı olarak görev yapan, eski Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili ve Brandenburg Eyaletinde bakanlık yapan Steffen Reiche (57), Alman vatandaşlarından otoriter hükümdarlara ve insan hakları ihlallerine karşı tavır almalarını istedi.


Alman „Deutschlandfunk“ Radyosuna konuşan papaz Reiche, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasetine rağmen „Türkiye’ye seyehat için çok ucuz fiyatları değerlendirenleri“ eleştirdi.


Papaz Reiche, futbolcu ve futbolseverlerin 
Rus Devlet Başkanı Wladimir Putin’e karşı da tepkilerini göstermelerini ve Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Futbol Şampiyonasına katılmamalarını beklediğini de dile getirdi.


SPD’li eski siyasetçi Steffen Reiche, „Londra’da olup bitenlerden, Putin’in son yıllarda Ukrayna’da yaptıklarından sonra ama özellikle de Putin’in Suriye’de yaptıklarından sonra orada Dünya Futbol Şampiyonası yapmamalıyız”, dedi.


Reiche, Putin’i şu an görevde olan „en büyük haydutlardan biri“ olarak adlandırdı. Eski bakan, Putin’in Avrupa’nın savaş sonrası düzenini bozduğunu ve Trump’dan daha zekî, daha hesaplayıcı, daha acımasız ve daha güçlü olduğu için, daha da tehlikeli olduğunu söyledi.

yb

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları