GÜNDEM Haberleri Tümü

Neonaziler Almanya’da İç Savaş Peşinde

 

Almanya’nın ciddi dergilerinden Der Spiegel’e göre polisin operasyonuyla yakalanan ‘Teutenico’ hücresinin hedefi Almanya’da iç savaş çıkarmaktı.

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Ren Vestfalya’ya (KRV) ait Minden’de gizli bir toplantı yapan ve düzenlenen operasyonla yakalanan aşırı sağcı teröristlerin camilerde katliamlar yapmayı planladıkları ve iç savaş peşinde oldukları bildirildi. Der Spiegel’in haberine göre Almanya’nın değişik bölgelerinden gelen Werner S. önderliğindeki grup üyeleri büyük bir gizlilik içerisinde yaptıkları toplantıda Müslümanlara yönelik korkunç eylemler planlamaktaydı. Bunların başında Almanya’nın değişik bölgelerinde küçük yerleşim merkezlerinde ibadet esnasında camilere saldırmak geliyor. Söz konusu gruptan iki kişi silah temini için görevlendirildi ve bunun için gerekli 50 bin avronun grup tarafından karşılanması kararlaştırıldı. Polis operasyonuyla yakalanan grup üyelerinde değişik türden silahlar ve özel üniformalar da ele geçirildi.

Uzun süredir emniyet güçlerinin takibinde olan aşırı sağcı gizli oluşum, geçtiğimiz sene Yeni Zelanda’da bir İslam düşmanının gerçekleştirdiği ve 51 kişinin hayatını kaybettiği saldırının benzeri eylemler peşindeydi. Aralarındaki konuşmalarda bunun için 10 militanın 10 ayrı eyalette kanlı eylemler gerçekleştirmesini ve bununla Müslümanların provoke edilerek sokağa dökülmesinin sağlanmasını planlamaktaydılar. Savcılığın şüpheli izleri sürmesi sonucu terör hücresinin 12 elemanı bu hafta sonu yapılan operasyonla yakalandı. Savcılık, yakalananlardan 4 kişinin terör örgütü üyesi, diğer sekiz kişinin ise destekçi oldukları kanaatinde. Yakalananlar içinde KRV polisinden bir memurun da yer aldığı bildirildi.

Terör hücresini kurucusu Werner S’den dolayı ‘’S Grubu’’ olarak da nitelendiren emniyet güçleri, grubun sosyal medyada değişik sohbet grupları üzerinden haberleştiğini, gruba üye olarak alınacakların ‘’hızlı, gözü kara, sıkı ve akıllı’’ olmasına özen gösterildiğini tespit ettiler. Grup kendisini ‘’Teutenico’’ diye adlandırıyor ve İtalyanca olan bu kelimen ‘’Almanlara ait’’ anlamına geliyor.

Değişik çevreler Almanya çapında gözle görülür gelişmelere rağmen devletin aşırı sağcı, Neonazi çevrelere karşı gereken tedbirleri almakta yavaş ve gönülsüz davrandığı konusunda hemfikir. Bu sebeple son operasyonların sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor.


Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları