GÜNDEM Haberleri Tümü

FC Köln’ün Cami siluetli forması satışa sunuldu




İntertürk - Köln
Yasin Baş


Şubat 1948’de kurulan ve 112 bine yakın üyesi ile şehrin en büyük, Almanya’nın ise altıncı büyük spor kulübü ünvanını taşıyan 1. FC Köln’ün 2020/2021 sezonunda giyeceği deplasman formasının üzerindeki şehir silüetinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camisi de yer aldı.

 

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde mücadele eden ve Alman futbolunun köklü takımlarından biri olan 1. FC Köln’ün gelecek sezon için tanıttığı kırmızı renkli deplasman formasındaki siluette takımın müsabakalarının oynandığı Rhein Energie Stadı ve şehrin yüzyıllık simgesi Köln Dom Katedralinin yanı sıra DİTİB Köln Merkez Camisi’nin de yer alması dikkat çekti.

 

Bunun üzerine 1. FC Köln’e sosyal medya üzerinden birçok destek ve teşekkür mesajları yağdı. Bazı yabancı düşmanı ve ırkçı kesimlerden gelen tepkilere ise FC Köln’ün soğukkanlı bir şekilde cevap vermesi özellikle göçmenleri ve ırkçılık karşıtlarını sevindirdi. Takımın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar kısa süre içinde binlerce kişi tarafından beğenilerek paylaşıldı. Uluslararası basın da konuya geniş yer verdi.

 

Bu arada söz konusu formanın bu hafta itibariyle spor mağazalarındaki raflarda yer aldığı görüldü. 1. FC Köln forması 79,99 €’dan olarak satışa sunuluyor.


Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları