DÜNYA Haberleri Tümü

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

 

İsrail’in BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA)’nin teröristlere yardım ettiği yolundaki iddialar üzerine Almanya ve bir çok ülke UNRWA ile işbirliğini sonlandırmıştı. Bu ülkelerden birisi de savaşta İsrail’e kayıtsız destek veren Almanya idi.

Ancak Fransa eski Dışişleri Bakanı Catherine Colonna başkanlığındaki inceleme heyetinin raporu üzerine Almanya UNRWA ile tekrar çalışmaya başlayacağını açıkladı. Berlin’deki kaynaklar bu çalışmanın vakit kaybedilmeden yürürlüğe gireceğini ifade ediyorlar. Acil ihtiyaçlar için halihazırda eldeki kaynaklar kullanılırken, uzun vadeli programlar için UNRWA ile tekrar birlikte çalışmaya başlayacak diğer ülkelerle işbirliğine gidilecek.

İsrail’in UNRWA’yı teröristlerle işbirliğiyle suçlamasının ardından yardımları durduran ülkelerden Avusturalya, İsveç, Kanada, Japonya gibi ülkeler de Colonna raporunun ardından tekrar işbirliğine başlayacaklarını açıkladılar. Önümüzdeki günlerde bu sayının daha artacağı ifade ediliyor. Benzeri suçlamalarla tekrar karşılaşılmaması için bilhassa personel istihdamında bazı dış mekanizmaların harekete geçirilmesi üzerinde duruluyor.

Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş

Facebook Yorumları