banner3

27 Nisan 2024 Cumartesi

Almanya Filistin’e yardımlara tekrar başlıyor

Almanya ile BAE arasında enerji iş birliği

Almanya ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında enerji alanında "ortak niyet bildirisi" imzalandı

07 Şubat 2017 Salı 20:55
Almanya ile BAE arasında enerji iş birliği
 

Frankfurt - Almanya ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında enerji alanında "ortak niyet bildirisi" imzalandı.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığının açıklamasına göre, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Rainer Baake ve Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suhail Mohamed Faraj El Mazrouei, iki ülke arasında gerçekleştirilecek enerji iş birliğine yönelik "ortak niyet bildirisi" imzaladı.

İş birliğine yönelik bildirinin, BAE'nin başkenti Abu Dhabi'deki "Dünya Gelecek Enerji Zirvesi" sırasında imzalandığının kaydedildiği açıklamada, söz konusu iş birliği kapsamında, iki ülkenin yenilenebilir enerji teknolojileri, enerji verimliliği, elektrik piyasasının geliştirilmesi ve araştırma ve geliştirme çalışmaları gibi konularda iş birliği yapacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan El Mazroui, "Bu iş birliği sayesinde, iki ülke arasındaki ortak ekip çalışmasıyla enerji alanında stratejik ortaklıklar geliştirmeyi ve BAE'nin 2050 Enerji Stratejisinin önemli hedeflerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Müsteşar Bake ise iki ülke hükümetlerinin, ekonomi, nüfus ve çevre için yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinin en üst düzeye çıkarılması amacıyla ikili diyaloğu ve pratik iş birliğini geliştirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

(AA) Abdülselam Durdak

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4