banner3

19 Mart 2024 Salı

Veyis Güngör'den yeni bir kitap: Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler.

AK Parti Brüksel Temsilciliği'nde Yeni Yıl Resepsiyonu

AK Parti Brüksel Temsilciliği'nde yeni yıl resepsiyonu düzenlendi.

13 Ocak 2018 Cumartesi 21:39
AK Parti Brüksel Temsilciliği'nde Yeni Yıl Resepsiyonu
 


AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz'ün ev sahipliğindeki resepsiyona, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Resepsiyonda konuşan Büyükelçi Kaymakçı Türk siyasi partilerinin rolünün AB ile ilişkilerde önemine değinerek, "Siyasi partilerimiz, Avrupalı siyasi parti ailelerinin içinde aktif olmadığı sürece üyeliğimizin ilerlemesi kolay değil." dedi.

Avrupa'da bazı ön yargılar olduğunu belirten Kaymakçı, "Ön yargılar var, diyerek diyaloğu azaltmak doğru bir yaklaşım değil. Sabırla anlatmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Gümrükçü de Türkiye'deki gelişmelerin Avrupa'daki muhataplara daha iyi anlatılması ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için hem Belçika'daki Türk siyasi parti temsilciliklerinin hem de sivil toplum kuruluşlarının katkılarına ihtiyaç duyulacağını kaydetti.

AK Parti Brüksel Temsilcisi Açıkgöz de son dönemde Türkiye'de AB ile ilişkilerin geliştirilmesi için sıcak mesajların verildiğini anımsatarak, "Belçika'daki Türk toplumu ve bürokrasimiz açısından hareketli bir yıl olacağını tahmin ediyorum." dedi.

(AA) Brüksel

    Yorumlar

HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
E-GAZETE
ARŞİV
banner4